fbpx

Mesajul judecătoarei Elena Botezan, fosta șefă DNA Cluj, către absolvenții de la Facultatea de Drept UBB Cluj

Judecătoarea Elena Botezan de la Curtea de Apel Cluj, care s-a afirmat în fosta funcție de procuror șef DNA Cluj, a fost invitatul special al festivității de absolvire de la Facultatea de Drept UBB Cluj, unde a stat la prezidiu lângă fostul ei profesor de procedură penală, Gheorghiță Mateuț.

Elena Botezan a început discursul cu o glumă legată de fostul ei profesor, despre care a spus că o chestiona din priviri cu privire la o contestație în anulare, dar că a fost ”salvată” de intrarea absolvenților.

”Nimeni nu primește în viață exact ceea ce crede că va primi”, le-a spus tinerilor judecătoarea Botezan, care apoi a dar ca exemplu un fost coleg de-al ei care se pregătea să devină magistrat și a ajuns expert ONU, iar acum acesta spune că nu credea că va experimenta atâta diversitate. Apoi a dat exemplul personal, căci a început să lucreze alături de un avocat și era convinsă că asta va fi cariera pe care o va urma.

”În ultimul moment, soarta a decis altfel pentru mine, a luat o întorsătură și am dat examenul pentru admiterea în parchet, am devenit procuror. Timp de 18 ani am practicat o meserie pe care nu eu, ci soarta a ales-o pentru mine, așa a fost să fie, dar am descoperit de-a lungul anilor că mi se potrivește. Am pus multă pasiune, am depus mult efort, dar am constatat că merită pentru că am avut foarte multe satisfacții.

De 4 ani este judecătoare de penal la Curtea de Apel Cluj ”Găsesc în continuare multă bucurie și multă satisfacție în ceea ce fac. Pot să spun că deși cândva soarta a ales pentru mine drumul, l-a ales bine, pentru că astăzi sunt omul care stă în fața voastră și spune că este împlinit profesional. Am învățat că ceea ce este important în viață nu este despre tine, este despre ceea ce poți face tu pentru alții, despre cât de util și valoros ești. Din toată această istoriară, vă invit să țineți minte ceea ce spuneam la început: Nimeni nu primește exact ceea ce crede că va primi de la viață. Dar, dacă munciți mult, dacă sunteți buni, lucruri uimitoare vi se pot întâmpla. Succes”, a spus Elena Botezan.

Întregul discurs poate fi urmărit mai jos:

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina