fbpx
Procurorul Bodean

Memoriu halucinant trimis de doi avocați condamnați la UNBR despre procurorul DNA care i-a anchetat

În contextul demersurilor avocaților uniți pentru cauza lui Robert Roșu, doi foști avocați, condamnați în 2016 la 4 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență, au trimis către UNBR un memoriu halucinant despre procurorul DNA Constanța care a anchetat-o. Dacă faptele descrise sunt adevărate, este foarte grav. Memoriul a fost postat pe Facebook.

”Vă prezint un caz, descris așa cum mi l-au trimis colegii (mai bine zis cererea pe care au trimis-o UNBR și BB). Am primit cerere cu mesajul ”va trimit sa cititi si poate ne prindeti si pe noi in raport, in speranta ca putem macar acum sa facem ceva.” Trageți singuri concluziile după ce citiți!”, a scris avocata Elena Radu, care a făcut public memoriul și care s-a implicat activ în demersurile pentru încercarea de a-l scoate din penitenciar pe avocatul Robert Roșu. Mai jos este memoriul avocaților Mihaela Bodîrlău din București și Sorin Calaigii din Constanța, condamnați la câte 4 ani închisoare în 2016, care și-au ispășit pedeapsa.

”CATRE U.N.B.R. si BAROUL BUCURESTI

Subsemnatii, Bodarlau Mihaela si Calaigii Sorin, avocatii in Baroul Bucuresti si Baroul Constanta, dorim sa va multumim pentru sustinerea acordata colegului nostru Av. Rosu Robert, si pentru ca v-ati solidarizat cu colegii avocati pentru a demasca abuzurile facute de unii magistrati impotriva avocatilor.

Ne dorim sa reusiti sa desfiintati decizia de condamnare a colegului nostru Av. Rosu Robert, ca sa nu fie nevoit sa treaca prin ce am trecut noi.

DA!, am avut parte de abuzuri foarte mari ale magistratilor ( in cauza penala in care am fost cercetati de DNA ST C-ta), dar noi nu ne-am putut face auziti deoarece eram prea mici probabil, doar doi simpli avocati… De aceea acum, umili va cerem sa ne sustineti in demersurile noastre, pentru ca doar uniti, vom putea pune capat acestor abuzuri indreptate impotriva avocatilor .

Pentru ca suntem siguri ca nu mai stiti ce am patit noi, o sa va relatam “pe scurt” ce ni s-a intamplat noua, ce abuzuri s-au facut impotriva noastra si de ce va rugam sa ne sutineti in demersurile facute de noi.

Totul a inceput in 10 iunie 2014, cand ne-am trezit cu perchezitii la birou. La subsemnata (av. Bodirlau Mihaela), au venit in Bucuresti procurorul DNA-ST Cta, Bodean Andrei insotit de comisarul Petrosan Viorel, ce aveau un mandat de perchizitie pentru birou, iar la av. Calaigii Sorin au fost ofiterii de la DNA Cta cu un mandat de perechezitie a biroului acestuia.

Procurorul Bodean a comunicat subsemnatei (av. Bodirlau Mihaela) ca doreste sa vada unele contracte de asistenta, acestea fiindu-i prezentate precum si facturile aferente contractelor de asistenta.

S-a incheiat proces verbal de luare a copiilor dupa contractele de asistenta fara a lua si copie dupa facturi, spunand ca nu este cazul. Imediat mi-au inmanat o citatie unde eram invitata in data de 11.06.2014 la DNA ST Ct in calitate de martor, urmand a fi audiata.

Dupa inmanarea citatiei comisarul Petrosan ia spus procurorului “Andrei nu ar fi bine sa mearga doamna azi cu noi, terminam si noi mai repede… facem ce avem de facut”, procurorul a fost deacord cu comisarul, iar imediat comisarul a luat citatia si a modificat-o in fata mea, trecand data de 10.06.2014 si stergand ora.

Procurorul DNA , Bodean mi-a spus : “doamna avocat daca mergeti cu noi va intoarceti in seara asta acasa, daca veniti singura nu cred ca va mai intoarceti acasa” . Stiind ca nu am facut nimic, am acceptat sa merg cu masina lor, in care erau soferul, procurorul Bodean si comisarul Petrosan. Pe drum procurorul Bodean a inceput sa-mi puna tot felul de intrebari legate de perchezitia pe care o faceau ofiterii DNA la av. Calaigii Sorin, dupa care mi-a spus ca are un denunt, “care nu este de calitate si nu ar sta in picioare”si ar avea nevoie sa semnez si eu niste denunturi – unul impotriva av. Calaigii Sorin si unul impotriva unor magistrati din Constanta si daca pot si ceva de la ICCJ, ca il ajut si pe el sa avanseze.

I-am comunicat ca nu stiu nimic si nu cunosc aspecte legate de ce vrea dansul, mai mult, referitor la numele pe care mi le-a pomenit – nu ii cunosteam pe acei magistrati. Procurorul s-a enervat foarte tare si mi-a comunicat ca din martor voi deveni inculpat , ca nu am inteles nimic din ce-mi spune. Am indraznit sa-l intreb pe procurorul Bodean daca la colegul meu Calaigii Sorin este un procuror la perchezitie asa cum prevedea procedura, iar raspunsul a fost: “nu, dar ce conteaza!, procedura sunt eu!”.

Atunci am inteles ca orice spun sau fac, totul va fi impotriva mea. Procurorul Bodean a incercat sa ma convinga sa colaborez prin a minti si a semna ce vrea dansul, spunadu-mi despre o doamna judecator de la Curtea de Apel C-ta , ca are cancer si este destul de grav, asa ca pot declara ca stiu ca Sorin ii da spaga acesteia, ca oricum va muri si nu mai are cum sa ma combata, eu fiind avocat as fi un martor credibil, denuntatorii nefiind prea credibili.

Atunci am inteles ca procurorul Bodean face orice pentru a-si satisface frustrarile si orgoliul, lucru care sa intamplat. Intrucat nu am vrut sa colaborez, m-a lasat in benzinarie pe autostrada A2 la km 110 spunandu-mi sa vin singura la DNA C-ta si pe drum am timp sa ma gandesc si sa ma razgandesc cu privire la semnarea denunturilor.

Am ajuns la DNA ST C-ta si am fost intrebata daca mi-am schimbat pozitia in sensul de a declara ce vroia procurorul Bodean . I-am spus clar ca NU voi declara sau semna ceva ce NU este adevarat, moment in care s-a enervat foarte tare a inceput sa tipe si sa tranteasca si ma spus sa astept intr-un birou si sa ma uit pe dosar. Pentru a ma intimida, la retinut imediat pe colegul meu av.Sorin Calaigii crezand ca asa ma va face sa semnez ce vrea dansul. Procurorul Bodean , cunostea ca eu cu o zi inainte ma externasem din spital si incercand sa profite de aceasta situatie, si-a acutizat amenitarile si santajul emotional, intrecand orice limita.

Vazand ca nu reuseste sa ma convinga sa semnez sau sa declar ce vrea dansul a trecut la amenintari, ca ma retine fluturandu-mi ordonanta de retinere si spunadu-mi ca imediat o pune in aplicare. Toate astea au tinut de la ora 16 pana la ora 2 noapte, cand ma lasat sa plec acasa spundu-mi sa vin la ora 8 pentru a merge la propunere de arest la domiciliu. Mentionez ca nu ma retinut intrucat nu aveam medicamentele la mine, iar medicul de arest a spus cand a fost sunat, ca nu isi asuma raspunderea de a ma introduce in arestul IPJ C-ta, deoarece risc sa mor fara tratament, iar comisarul Petrosan ia spus procurorului ca un coleg de al lor a murit cu cateva zile inainte avand acelasi probleme de sanatate ca si mine.

Am constatat pe parcursul derularii procedurilor judiciare, ca, asa cum afirmase procurorul Bodean in sensul ca “el este procedura”, asa era – doar unul dintre nenumaratele abuzuri, a fost ca am descoperit la dosarul cauzei, imprejuarea ca procurorul Bodean a emis si le-a dat adresa sa li se aplice denutatorilor art 19 (acestia fiind judecati intrun dosar de tentavia de omor deosebit de grav), desiin dosarul nostru, de la DNA, nu era inceputa fata de noi urmarirea penala nici in rem (la data emiterii adresei pt apl. art 19 ) . Pentru a se intelege cu denuntatorii si a ticluii probele, procurorul a fost nevoit sa emita urgent acestora adresa de aplicare a art 19 (pt ca ne-au denuntat) , mai inainte de a ni se incepe macar urmarirea penala – deci absolut in afara procedurii penale – pentru ca dosarul denuntatorilor iesea in pronuntare la sfirsitul lunii mai 2014, context in care – pe 20 si 21.05.2014 acestia au formulat denunturile, iar pe 22.05.2014 le-a fost remisa personal, urgent si nelegal, adresa pt reducerea limitelor de pedeapsa….

Procuroul Bodean in cca 15 zile ne-a si trimis in judecata, fara a ne incuviinta vreo proba, ba mai mult, in ziua in care a audiat ultimii martori, dosarul nostru era inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti , sectia 1 penala fixand si termen. Deci domnul procuror desi se dezinvestise, facea audieri in cauza, declaratii ce insa au fost depuse la dosar.

Am sperat ca la instanta vom reusi sa dovedim ca nimic nu este adevarat din acuzatiile formulate in Rechizitoriu, ca dosarul este unul fabricat, dar din pacate judecatorul fondului Gaina Carmen Veronica, a fost “cartea norocoasa” a procurorului Bodean ( …oare intimplator !?… ) si a continuat sa acopere abuzurile facute de procurorul DNA, amenintind in sala, in sedinta, denuntatorii, cand acestia fie se incurcau, fie unul incepuse sa spuna adevarul. Judecatorarea Gaina Carmen Veronica pentru a ne intimida sa nu mai facem sesizari la CSM si plangeri penale ( pentru modul in care am fost anchetati dar fata de modul in care eram judecati), la sesizat CULMEA tot pe procuroul Bodean cu “noi fapte de coruptie ( cf alegatiilor denutatorilor)”, respectiv ca av. Sorin Calaigii a intretinut relatii intime cu judecatoarele de Tribunalul Cta si Curtea de apel Cta sectia penala, pentru a obtine solutii favorabile, si ca av. Mihaela Bodarlau “a dat spaga” judecatorilor de la ICCJ sectia penala niste fuste de tiganci pentru a se imbraca judecatoarele de la ICCJ. Precizam ca raportat la situatia descrisa mai sus, procurorul de sedinta a refuzat sa se sesizeze din oficiu sau sa faca ceva , spunandu-i in sedinta judecatoarei ca acele aspecte nu sunt fapte si ca el nu poate sesiza pentru asa ceva.

Desi am facut sesizare la CSM imptriva judecatoarei Gaina Veronica, aceasta a continuat abuzurile, subsemnata am fost audiata pt alte aspecte pe baza unei “anonime” depuse la dosar , a citat anonimul la o adresa de email, ne-a refuzat efectuarea unei expertise judiciare, desi am depus o expertiza extrajudiciara prin care dovedeam ca inregistrarile au fost falsificate, mai ales ca si un martor denuntator chiar a declarat ca inregistrarile au fost falsificate.

Cand a fost audiat investigatorul sub acoperire, judecatoarea a permis ca in camera cu investigatorul sa stea comisarul Petrosan si procurorul Bodean, aspect observant de noi datorita unei defectiuni a camerei de filmat… Desi am spus in sala de judecata acest aspect, ca i-am vazut in camera cu investigarorul, doamna judecator ne-a amenintat tot pe noi si pe avocatii nostri.

La audierea denutatorilor, doamna Gaina nu ne-a permis sa punem nicio intrebare , iar daca acestia declarau altceva decit cele spuse la DNA ii corecta, in ciuda opozitiei noastre. Mai mult, in momentul in care erau audiati martorii denuntatori, desi acestia sustineau in sala ca vor veni cu satra lor si ne vor omora, doamna judecator in loc sa ia vreo masura impotriva denuntatorilor care efectiv ne amenitau, ia incurajat in sensul ca le-a dat dreptate .

Deasemenea in sala de judecata, pe parcursul judecarii fondului, am avut in sala ofiter SRI. I-am spus doamnei judecator : de ce suntem monitorizati ?, moment in care respectivul a dorit chiar sa se legitimeze spunand ca este ofiter SRI si ca vine sa urmareasca dosarul, insa raspunsul doamnei judecator a fost “sedinta este publica, puteti participa”.

Intrucat doamna judecator Gaina Carmen Veronica prin luarea masurii contrului judiciar imptriva noastra a dispus si interdictia de a profesa, am facut cerere pentru a-mi da voie sa-mi exercit profesia, pentru ca pe asigurarea mea de sanatate am luat doua persoane ce sufereau de boli incurabile – cancer si ca pentru a-si lua tratamentul au nevie si de asigurarea mea sanatate. Raspunsul doamnei judecator a fost “dar cine va credeti dvs Dumnezeu?, nu puteti face dvs nimic, oricum mor!”. Atunci am inteles ca doamna judecator are solutia scrisa si ca urmeaza infailibil sa ne condamne.

Pe data de 24.12.2015 am fost condamntai la cate 5 ani de inchisoare, motivand ca nu am facut denunt imptriva lui Sorin Calaigii si a magistratiilor, si am acceptat sa-i acopar, ca nu am respectat codul deontologic deoarece am afirmat despre un coleg ca nu este pregatit, iar despre judecatorul Coada Ciprian am spus ca este rau dar stie carte si este corect. Pentru asta am fost condamnata la 5 ani inchisoare.Aceasta a fost marea motivare a doamnei Gaina pentru care a ne-a condamnat in ajun de Craciun. V-ati intrebat de ce in unele dosare se dau solutiile in ajun de Craciun!, simplu!, ca sa nu mai poti face nimic, sa nu ai unde sa te plangi ,deoarece toata lumea e in concediu ….

Am facut apel impotriva sentintei sperand ca la ICCJ nu vom mai avea parte de judecatori care erau condusi de ofiteri SRI sau procurori DNA, dar ne-am inselat. Dosarul a fost repartizat la completul doamnei Maricela Cobzariu, Macavei Sandel si dl Ilie Gheorghe, si ne-am bucurat ca avem parte de un complet bun ( care nu s-ar afla sub autoritatea SRI sau DNA). Insa bucuria ne-a fost spulberata in doua termene…

Doamna Judecator Maricela Cobzariu a vrut sa faca lumina in dosar si a parut ca si-a dat seama de abuzurile facute in dosar, asa ca ne-a pus in vedere sa depunem cererile de probatoriu urmand sa le discutam la urmatorul termen. Am facut exact ce ne-a pus in vedere, la teremen am discutat o parte din probatoriu, fixand teremen pentru discutarea incuvintarii probei cu expertiza tehnica asupra inregistrarior. Dar la termenul la care trebuia sa discutam proba, doamna judecator Cobzariu a fost inlocuita de doamna jud. Aida Popa, care a manifestat o atudine vadit opusa fata de ce se discutase la termenele anterioare si care desi era pe locul doi ( presedinte de complet fiind d-nul Sandel Macavei) , aceasta ( Aida Popa) a condus efectiv fiecare sedinta la termenele ce au mai urmat .

Ne-a fost incuvintat doar o parte din probatoriu, s-au vizionat inregistrarile , ocazie cu care s-au observant/constatat cum erau sterese si adaugate incheindu-se proces verbal in acest sens, am facut dovada intelegerii procurorului Bodean cu denuntatori, ba mai mult acestia au recunoscut in fata ICCJ intelegerea si promisiuniile facute de procurorul Bodean.

Au constatat ca de la Curtea de apel Bucuresti cand sa trimis dosarul catre ICCJ au fost sustrase cd-urile pe care erau inregistrarile. Doamna Popa Aida a refuzat sa dispuna minime verificari sa vada cine le-a sustras, unde si de ce !?

Desi sedinta era condusa teoretic de dl judecator Sandel Macavei, practic decidea d-na judecator Aida Popa, iar dl. Macavei o asculta.

Pina la urma am constatat ca singurul judecator care nu era obedient SRI sau DNA, a fost judecatorul Ilie Gheorghe care a facut opinie separata si a dispus achitarea noastra pentru lipsa de probe pt toate acuzatiile din Rechizitoriu, dar cu opinie majoritara ceilalti doi judecatori (Popa Aida si Sandel Macavei) au decis condamanrea noastra la cate 4 ani inchisoare. Pe data de 28.11.2016 ora 12 au decis soarta noastra insusindu-si minciunile, abuzurile si falsurile DNA …..(in acel moment, am inteles ca totul s-a intimplat fie la ordin, fie pentru ca era santajati cu ceva)…. Semnul mare de intrebare relativ la existenta probelor indubitabile de condamnare, a fost pus de opinia separata de achitare pentru toate acuzatiile…. Cit de serioase or fi fost probele din acest dosar daca totusi unul dintre judecatori ICCJ a dispus solutia de achitare pt toate acuzatiile !?

Fara a se gandi ca suntem smulsi de langa copii de 2 repsectiv 3 ani si pentru a arata cat de rapid se misca , subsemnata, la ora 16 am fost ridicata de acasa luata de langa fiul meu si dusa la arestul central, in Constanta intamplandu-se acelas lucru cu colegul Calaigii Sorin.

Chiar in penitenciar fiind, am sperat ca in urma plangerilor penale depuse impotriva denutatorilor, a procurorlui Bodean si comisarul Petrosan (impotriva denutatorilor se incepuse urmariea penala) vom putea formula reviziure si iesi.

Dar in arest a inceput cosmarul si presiunile facute asupra mea ( av. Mihaela Bodirlau) pentru a imi retrage plangerea. Procurorul de caz a dispus punerea mea sub protectie si sa fiu tinuta pe Arestul central intrucat avea date ca daca ajungeam la PNT. Targsor viata imi va fi pusa in pericol.

In luna aprilie 2017, DNA prin doamna Laura Codruta Kovesi, mi-a facut recurs in casatie prin care au solicitat sa-mi mareasca pedeapsa de la 4 ani la 5 ani, pentru ca nu am inteles nimic din actul de justitie, acest a fost primul mesaj sa ma faca fie sa renunt la plangere, fie la orice demers de a lamurii modul ilegal si miselesc prin care am fost condamnati. Recursul in casatie a fost respins si mentinuta sentina de 4 ani. Intre timp procurorul Bodean si comisarul Petrosan erau audiati in dosarul in care le-am facut plangere. Vazand ca nu renunt si ca formulam cereri si petitii catre Parchetul General, am fost mutata cu toata protectia la penitenciarul Targsor in noiembrei 2017, unde am inceput sa primesc amenintari cu moartea daca nu renunt la demersurile judiciare initiate. Daca au vazut ca nu renunt la plangere, mi-au inscenat un dosar la Penitenciarul Targsor – de trafic de droguri de mare risc. Directorul penitenciarului Targsor, dn. Stanciu, a afirmat ca procuroul de caz imi da droguri sa le introduc in penitenciar, cum au si facut. Cu ocazia unei audieri la Parchetul General, in sacosa/punga pe care o aveam din camera de detentie care continea o punguta de covrigei si un croasant, mi-au introdus (probabil prin intermediul unui angajat al penitenciarului sau vre-o detinuta) in punguta de covrigei un numar de pastile. Precizez ca atunci cand am plecat din penitenciar mi-a fost facuta perchezitie, dar nu au desfacut punga de covrigei. Am ajuns la parchet s-au facut confruntarile, iar la un moment dat a venit escorta de la PNT. Targsor si ia scos afara din birou pe cei de la Rahova (care erau escorta pentru parchet) si au spus ca vor prelua ei.

Nu am inteles atunci de ce, dar dupa aceea am realizat ce se intimpla. La iesire din biroul procurorului mi-au spus ca trebuie sa-mi faca perchezitie, perchezitie facuta in prezenta procurorului, mi-au facut perchezitie corporala (mentionez – pe holul parchetului general), dupa aceea mi-au luat sacosa/punga, au scos punga de covrigei si croasantul , au deschis doar punga de covrigei si acolo erau puse niste pastille. Incredibil, doar punga de covrigei au desfacut-o, fara a-i mai interesa si punga de la croasant pe care nu au mai deschis-o… insa cand am iesit din penitenciar nu “atinsesera” punga de covrigi. Am spus ca acea punga am cumparat-o de la magazinul penitenciarului, clipa in care procurorul de caz i-a spus d-nei gardian care ma insotea, ca sa intre in birou sa incheie proces verbal si sa inceapa o ancheta. Aceasta a refuzat spunand ca nu este nimic, ca mergem la sediu si rezolvam acolo. Am ajuns la penitenciarul Targsor la ora 15 si aici a inceput calvarul… Dn.dir Stanciu a venit si ma amenintat ca ma baga la carcera, la izolare daca nu-i dau declaratie ca procurorul de caz de la Parchetul General mi-a dat pastilele. I-am spus ca eu nu am umblat la punga de covrigei, dar el avea un scop clar. Doamna Gardian a inceput sa puna paie pe foc, spunandu-i directorului ca eu merg la parchet ca sa beau cafea – DESI era evident ca mergeam pentru un dosar in care aveam calitatea de parte vatamata . Atunci directorul a inceput din nou sa ma injure si sa ma ameninte. Vazand ca nu obtine nimic de la mine mi-a facut perchezitie corporala, incercand sa ma umileasca deoarece era data de 18 ianuarie 2018 si desi era foarte frig afara, mie imi faceau perchezitie corporala in hol. Neobtinand nimic din ce isi propuse, domnul director a dispus pechezitie pe toata sectia si a facut 150 de rapoarte la detinute, spunadu-le ca eu le-am denuntat ca primesc cosmetice .

In tot acest timp imi transmitea ca cine ma cred eu sa fac plangerii penale la procurori, judecatori si politistii cine sunt eu, atunci am inteles mesajul si ca trebuie sa suport toate aceste atrocitati neavand efectiv ce face ( in contextual in care insistam cu cereri de rezolvare a plangerilor depuse).

Norocul meu a fost ca cei de la Diicot nu au ascultat de ordinele date de pr. Bodean (sau altcineva) si am primit solutie de clasare. Calvarul a continuat – 8 luni de zile mi-a fost interzis sa mi vad copilul in varsta de 4 ani, mi-au luat bani de pe card (suma de 5600 lei ) cand baitul meu avea varicela, ca sa nu mai pot suna acasa sa vad cum se simte. Acest lucru a durat o saptamana pana mi-au pus bani inapoi in cont, “explicandu-mi ca a fost o eroare”. In ziua cand aveam proces la Curtea de apel Bucuresti am fost luata pe sus si dusa la spitalul pentenciar Rahova, eu nefiind insa niciodata la cabinetul medical pentru a reclama vre-o afectiune . M-am trezit ca sunt trimisa la Rahova ca fiind suspecta de cancer desi nu ma vazuse niciun medic, iar la dosar aparea o trimitere din partea unei doamne dr ginecolog ce sustinea ca m-ar fi consultat.

Am fost tinuta la Pnt. Spital Rahova 3 zile si la 2 noaptea am fost luata cu mascati si trimisa la Pnt. Targsor – practic isi atinsesera scopul – nu ajunsesm la proces si in acest fel continua mesajul de a renunta la plangere.

Nu au reusit sa ma faca sa renunt la plangere, nici mai tarziu, cand am primit si o amanare 2 luni la liberarea conditionata, cand doamna judecatoare de la Judecatoria Ploiesti a motivat ca nu am intels nimic din perioada executata, intruct continui cu plangerile impotriva procurolului DNA.

In aceasta perioada desi am incercat sa ne facem auziti si ne-au fost luate interviuri in penitenciarele unde ne executam pedepsele, pe noi nu ne-a ascultat nimeni …. Fie poate ca suntem prea mici pentru a fi bagati in seama, sau poate unii, considera ca odata ce am fost condamnati suntem vinovati, dar nu este asa.

Procurorul Bodean Andrei a facut o plangere civila impotriva lui Calaigii Sorin , a posturilor de televiziune si tuturor ziarelor care au publicat tragedia noastra, cauza aflanduse spre solutionare la Tribunalul Cluj .

Pe parcursul judecarii cauzei noastre inca din faza de urm. pen., am aflat de la dn.av. Calaigii Sorin ca acesta a fost prieten apropiat al pr. Bodean, aspect notoriu in Constanta, frecventind restaurante, vizitindu-se , participind la petreceri impreuna si ca cu ocazia petrecerii de Revelion 2012/2013, procurorul i-ar fi facut “ochi dulcii” sotiei lui Sorin , imprejurare in care acesta l-a admonestat verbal facindu-l “mitocan si lichea”– ulterior stricind relatiile de prietenie – si surpriza, chiar la sfirsitul anului 2013 facandu-i/invetindu-i un alt dosar la DNA Cta.

Am inteles , ca au fost depuse poze cu cele doua familii( a avocatului Calaigii si a procurorului Bodean) impreuna la diferite evenimente, ca s-a formulat cerere de recuzare a procurorului , chiar de preluare a cauzei la DNA structura centrala ( pentru a se analiza cauza obiectiv)… insa toate au fost respinse ….

La Constanta, in 2014… , din pacate “Bodean chiar era procedura”…..

In dosarul in care vavem calitatea dee parti vatamate sa facut expertiza a inregistrarilor si sa constatat ca sunt falsificate si au peste 180 de stersaturi si adaugirii.

Am avut curajul sa facem cerere de reviziuire, dar la curtea de apel Bucuresti procurorul DNA de sedinta ne-a amenitat in sala de judecata avocatii ca le face dosare penale.

Acum, dosarul in care avem calitatea de parti vatamate– ce contine plangerile formulate de subsemnata avocat Bodirlau Mihaela si dn av. Calaigii Sorin – este la SIIJ de doi ani, denuntatorii avand calitatea de inculpati pentru comiterea infractiunilor de marturie mincinoasa, inducere in eroare a organelor judiciare, etc… iar procurorul Bodean si comisarul Petrosan au calitate de suspecti pentru infractiuniile de abuz in serviciu, cercetare abuziva , falsuri samd…

Din pacate dosarul nostru, cu nr………………. “sta pe loc” si de peste 1an nu se mai efectueaza nici un act procedural, pentru ca procurorii SIIJ nu sunt lasati sa lucreze in el.

De aceea, avem rugamintea de a ne sustine cu un memoriu catre SIIJ prin care sa solicitati si dumneavoastra solutionrea cu celeritate a cauzei noastre…. nu cerem nimic altceva , ci doar o adresa a dumneavoastra suport alaturi de noi.

Poate atunci – in 2014 – sa crezut ca suntem vinovati … si abuzurile DNA au continuat impotriva avocatilor … dar nu numai…. Nu a luat nimeni atitudine atunci …. Si au tot curs trimiteri in judecata, apoi achitari….situatia se schimbase un pic pe la instante din 2018….

In 2020 a fost condamnat un coleg pentru ca si-a exercitat cu aplomb profesia…. Daca nu intelegem ca trebuie sa actionam uniti si in limitele legii….. , aceste abuzuri vor continua si in 2-3 ani, colegilor nostrii avocati le va fi teama sa mai intre in orice fel de cauze.

Daca dvs ca si organisme profesionale de conducere nu aparati avocatii si profesia, acum!, mai tarziu, s-ar putea sa fie prea tarziu…. !”

Tinem sa va spunem ca alaturi de noi (in cauza de la SIIJ) mai sunt doi avocati ce sunt victimele acestui procuror, doar ca ei nu au fost condamnati, dar au trecut prin acelasi calvar, pentru un coleg repercusiunile acestui proces a dus la inbonlavirea lui.

Tot ceea ce afirmam avem acte sentinte, incheirii, ordonante, sesizari, totul dovedim cu inscrisuri.”

Comments

comentarii

Luni, 2 August, în curtea spitalului Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, a avut loc concertul de muzică clasică „Muzica vindecă” din cadrul turneului NEW HOPE 2021.... Citește mai mult
Începând de luni, 2 august, Cluj-Napoca emite şi cărţi de identitate electronice. Prin acest proiect pilot vor fi emise 5.000 de cărţi de identitate electronică.... Citește mai mult
Meteorologii au anunțat un cod roșu de furtuni pentru mai multe localități din județul Cluj.... Citește mai mult
Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), oferă abonaților, în luna august, premierele „De cealaltă parte a lumii”, „Povestea urșilor panda” și spectacolul cadou „Această beznă feroce”.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!