fbpx

Martoră către avocatul din Iași acuzat că și-a ucis iubita avocată: ”Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”

Vecina de sub apartamentul din care ar fi fost aruncată avocata stagiară Monica Cioată i-a dat replica acidă inculpatului la proces.

La ședința din data de 31 mai, de la Curtea de Apel Iași, au fost audiați trei martori în procesul în care este inculpat pentru omor avocatul Sebastian Felecanu.

Deși apărătorul său legal, Narcis Felecanu, și-a pregătit întrebările în ordine, astfel încât să-l scoată nevinovat pe fratele său în fața instanței de judecată, inculpatul Sebastian Felecanu a intervenit de nenumărate ori, cerându-i judecătoarei să-i admită niște întrebări adresate vecinei de dedesubt, martoră în proces. Dar majoritatea întrebărilor i-au fost respinse, deoarece nu aveau nicio relevanță în soluționarea cazului său.

”Coșul de fum al vecinei este îndreptat către bucătăria apartamentului în care locuiam?”. Avocatul Sebastian Felecanu a cerut ca această întrebare să-i fie adresată martorei de cel puțin 3 ori, formulată în moduri diferite. Iar martora a auzit intervenția lui și i-a transmis o replică dură.

„Degeaba încerci să te agăți de orice ca să scapi”, a spus vecina lui, potrivit relatării BZI.ro

Surprinzător a fost faptul că s-au prezentat multe persoane în cadrul audierilor, printre care alți avocați, studenți la Facultatea de Drept, dar și prietene de-ale Monicăi Cioată (n.r. – avocată și fosta iubită a lui Sebastian Felecanu). Ba mai mult, unul dintre avocații prezenți a făcut un schimb de priviri dure cu inculpatul și ulterior a rostit încet: ”Vei sta mult în pușcărie” .

„Am venit să văd ce se întâmplă în cazul avocatului Sebastian Felecanu. Dar asta doar din curiozitate”, a precizat un avocat din sală.

La un moment dat, Sebastian Felecanu s-a simțit neîndreptățit și a început să țipe pentru că nu i se admiteau întrebările, deoarece nu voia să explice relevanța lor în cazul său. Persoanele care erau de partea victimei s-au simțit deranjate de intervențiile lui, mai ales că a creat o agitație inexplicabilă în sală.

„Care este relevanța întrebării în soluționarea cazului?”, îl întreabă judecătoarea pe Sebastian Felecanu, care încearcă să se agațe de orice informație.

„Au relevanță întrebările mele, dar nu vă spun de ce”, adaugă Sebastian Felecanu.

„Păi vă resping întrebarea, dacă nu o motivați”, încheie judecătoarea.

Procesul merge destul de repede. Următorul termen este în 13 iunie.

În 24 mai, instanța de dispus ”efectuarea unei expertize criminalistice în vederea îmbunătăţirii calităţii imaginilor existente pe DVD-ul ce conţine înregistrările camerelor de supraveghere ce aparţin cabinetului notarial „Coste Ştefan şi asociaţii” şi surprind momentele premergătoare căderii victimei Cioată Monica, la ora 04,27, dublată de solicitarea de a fi extrase imagini foto succesive (inclusiv frame-uri), mai clare, ale poziţiilor corpului victimei înainte de cădere, expertiză ce va fi întocmită de către Laboratorul de Expertiză Criminalistică Iaşi.”

Pe 18 iunie 2021, Monica Cioată (foto jos) era găsită fără viață în fața blocului, îmbrăcată doar în lenjerie intimă. La un an distanţă de la incident, iubitul femeii a fost pus sub acuzare pentru omor. Mai exact ar fi aruncat-o de la etaj.

Comments

comentarii

Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.... Citește mai mult
Arsurile la stomac sunt o formă de indigestie care apare atunci când acidul gastric se întoarce în esofag, tubul care leagă stomacul de gât. Oamenii pot să se refere la arsuri la stomac și ca reflux acid, iar boala de reflux gastroesofagian este rezultatul arsurilor la stomac frecvente și neplăcute.... Citește mai mult

Lasă un răspuns