clujust.ro

Marele speaker Lorand Soares Szasz, împlicat în firma de mobilă Bismobil Kitchen, care a țepuit sute de oameni

Speakerul Lorand Soares Szasz, care ține cursuri despre cum să crești afaceri, este unul dintre oamenii din spatele pagubei produse la Cluj de Bismobil Kitchen, acesta deținând  (până la închiderea magazinului din Cluj) 50% din societatea SC LSS Partner BK SRL, societate pe care se încheiau contractele în acest sediu, notează ȘtirideCluj.ro. Restul de 50% din acțiuni aparțineau SC Bismobil Kitchen SRL, care îl are ca asociat unic pe Mihail Șaran și administrator pe Andriana Brașoveanu.

Bismobil Kitchen a păgubit sute de oameni în toată România cu sute de mii de euro, după ce firma a închis toate magazinele din țară.

Sute de români, care au plătit mii de euro pe bucătării la comandă, au fost lăsați  de Bismobil Kitchen și fără bucătării și fără bani, după ce firma a închis toate showroom-urile din România, printre care și pe cele din București și Cluj. În medie, oamenii au plătit aproximativ 6000 de euro, reprezentând un avans de 70% pentru bucătării pe care nu le-au mai primit. Sumele plătite de cei identificați de Știri de Cluj până acum sunt între 2000 de euro și peste 15 mii de euro.

Intrucât autoritățile nu îi ajută cu nimic, oamenii s-au unit și vor face plângere penală comună împotriva firmei, urmând să fie reprezentați de casa de avocatură din Cluj Blaj Law. Până acum aproximativ 100 de păgubiți au solicitat să fie reprezentați de casa de avocatură clujeană. Întrucât prejudiciul depășește 2.000.000 de lei, plângerea penală va fi depusă la DIICOT București. Pagubele sunt între 15.000 si 100.000 de lei!

Brandul Bismobil Kitchen provine din Republica Moldova și avea 14 magazine în toată România, cu showroomuri deschise în București (2 magazine), Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mures, Pitești și Galați, precum și în străinătate, în Spania, Bulgaria, Republica Moldova.

În magazinul din Cluj contractele erau încheiate pe firma SC LSS Partner SRL, societate cu capital social de 200 lei, la fel ca mai toate celelalte peste 40 de firme înființate de Bismobil Kitchen. Firma SC LSS Partner SRL a fost înființată în mai 2021 și avea doi angajați. A înregistrat pierderi încă din primul an de funcționare, pe 2022 situațiile nefiind depuse încă.

În 21 noiembrie 2022, adică exact ziua în care magazinul din Cluj s-a închis, prin Hotărârea nr. 002/21.11.2022 a Adunării Generale a Asociaților Societății LSS Partner BK SRL, Lorand Soares Szasz a ieșit din societate, cedând părțile sociale Andrianei Brașoveanu, care este și administrator la toate cele peste 40 de firme ale Bismobil Kitchen.

Deși știau ca vor închide magazinul de pe strada Aurel Vlaicu din Cluj, reprezentanții Bismobil Kitchen nu au anunțat clienții că acesta se va închide, ci au pus un afiș pe ușă, care există și în prezent, conform căruia, magazinul va fi “relocat” și asigurau oamenii că nu au motive să își facă griji pentru bucătăriile contractate.

Lorand Soares Szasz și Mihail Șaran se cunoașteau cel puțin din anul 2019, când i-a luat un interviu, în urma căruia și-a exprimat admirația față de inițiatorul Bismobil Kitchen.

Contactat de Știri de Cluj, Lorand Soares Szasz a precizat că nu a fost implicat în deciziile de management ale firmei, neavând niciun rol activ, ci a fost investitor silențios în companie, fără să îndemne oamenii să cumpere produsele lor. În ceea ce privește retragerea din firmă, acesta susține că în noiembrie 2022 s-a retras întrucât nu și-a recuperat investiția inițială.

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!