fbpx

Mai mulți șoferi au ocolit o persoană căzută pe carosabil. Ce infracțiune au comis?

Lipsa de reacție a șoferilor care au ocolit un bărbat căzut în mijlocul părții carosabile a unui bulevard din Alba Iulia este sancționată de codul penal.

La un moment dat, o mașină a oprit și mai mulți bărbați l-au ridicat pe bărbat și l-au mutat înafara părții carosabile.

Incidentul a fost filmat de la etajul unei clădiri din apropiere.

Nu se știe cum a ajuns acel bărbat în drum și ce s-a întâmplat apoi cu el.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, nu a existat niciun apel la 112 în care să fi semnalat incidentul.

Potrivit legii, lipsa de inițiativă în astfel de situații, în care o persoană se află în primejdie, se pedepsește cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an.

Din Codul Penal:

Infracțiuni privind obligația de asistență a celor în primejdie

Articolul 203 Lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

(1) Omisiunea de a da ajutorul necesar sau de a anunța de îndată autoritățile de către cel care a găsit o persoană a cărei viață, integritate corporală sau sănătate este în pericol și nu are putința de a se salva se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Fapta nu constituie infracțiune dacă, prin acordarea ajutorului, autorul s-ar expune unui pericol grav cu privire la viața, integritatea corporală sau sănătatea sa.

Comments

comentarii

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost amânat 3 săptămâni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns