fbpx

Mafia indemnizațiilor de tot felul cu acte false la Bistrița-Năsăud

DIICOT a efectuat percheziții la o grupare specializată în obținerea de indemnizații de tot felul de la Stat, cu acte false, ăn Bistrița-Năsăud. În dosar sunt 17 inculpați (membrii grupului infracțional) și 141 de suspecți (beneficiarii indemnizațiilor).

La data de 25 iunie 2019, procurorii DIICOT – Biroul  Teritorial Bistriţa-Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa–Năsăud au efectuat patru percheziții domiciliare față de trei inculpați persoane fizice și la o firmă inculpată, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”În fapt s-a reținut că, în  perioada 2010 – 2015, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește obținerea în mod ilegal de indemnizații de creştere a copilului (de la AJPIS), indemnizaţii de şomaj şi subvenţii în baza art. 80, 85 şi 93 indice 4 din Legea nr.76/2002 (de la AJOFM), precum şi ajutoare de boală, sarcină şi lăuzie (de la CAS), utilizând în acest scop înscrisuri întocmite în fals care atestau nereal derularea raporturilor de muncă.

Prin activitatea infracțională s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 2.181.634 de lei.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, acte contabile, înscrisuri și logistica (aparatură de calcul) folosită la săvârșirea faptelor, precum și sume de bani.”, se arată în comunicatul DIICOT.

În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului și popririi, inclusiv pe conturi bancare și bunuri mobiliare, în vederea recuperării prejudiciului.

La sediul DIICOT Bistriţa -Năsăud, au fost duse, în vederea audierii, cele trei inculpate.

”În cauză, urmărirea penală se efectuează față de alți 141 de suspecți (persoanele beneficiare ale indemnizațiilor obținute ilegal) și 14 inculpați.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, inculpatele săvârșesc în continuare infracțiuni de natura celor pentru care sunt cercetate în prezenta cauză, utilizând același mod de operare, fiind identificate contracte individuale de muncă aflate în derulare, suspecte a fi false.”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina