Acasă » DIN ȚARĂ » Macovei: Președintele Iohannis are 700 de motive să-l revoce pe procurorul general Tiberiu Nițu
Monica Macovei (foto CLUJUST.ro)

Macovei: Președintele Iohannis are 700 de motive să-l revoce pe procurorul general Tiberiu Nițu

Europarlamentarul Monica Macovei susține că ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a Procurorului general și că președintele Iohannis are 700 motive să îl revoce.

”Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi și va evalua progresele din activitatea procurorilor. Tiberiu Nițu nu și-a dat încă demisia din funcția de Procuror general.

Potrivit informațiilor apărute în presă, Tiberiu Nițu a beneficiat ilegal de coloană oficială în aproximativ 700 de deplasări. Legea nu-i permite așa ceva, iar buna reputație și integritatea pe care trebuie să le aibă procurorul general au fost definitiv distruse de aceste ilegalități. 

Ministrul Justiției are 700 de motive să înceapă procedura de revocare a procurorului general și să trimită propunerea la președintele Iohannis, care are tot 700 motive să îl revoce rapid pe Tiberiu Nițu.

Astăzi, în ziua publicării MCV, mai există un motiv: toți procurorii care au reușit ani de zile să contribuie la un raport MCV pozitiv, prin activitatea lor apreciată de Comisia Europeană, merită să fie reprezentați la vârf de un Procuror general integru, nu de un procuror care bate palma cu politicienii pentru a încălca legea.”, a transmis Monica Macovei. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!