fbpx

Lista cu magistrații care au considerat că o fetiță de 11 ani poate consimți să facă sex. România, sub monitorizare europeană din cauza lor

Cinci procurori şi patru judecători au considerat că o fetiță de 11 ani are discernământ şi poate consimţi să facă sex cu un bărbat de 52 de ani. Ziarul Libertatea a făcut publice numele acestor magistraţi pentru că, în toate cazurile, dar mai ales atunci când victimele sunt copii, magistraţii ar trebui să-şi asume, cu fruntea sus, deciziile date.

După un prim ciclu procesual încheiat în 2011, inculpatul Jurj Viorel a rămas condamnat pentru act sexual cu un minor, la 3 ani de închisoare

După ce fost dată decizia definitivă, părinţii minorei s-au adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a decis că justiţia din România are o mare problemă, atât timp cât instanțele nu pot face diferenţa între viol şi act sexual cu un minor.

Cauza M.G.C. împotriva României a pus ţara noastră sub monitorizarea Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei, la capitolul “protecţia contra relelor tratamente”

În baza deciziei CEDO, procesul se rejudecă, iar în 13 ferbuarie Viorel Jurj a fost condamnat de o instanță a Judecătoriei Deva pentru viol, la 5 ani de închisoare. Decizia a fost atacată cu apel de către inculpat.

Lista magistraților care au contribuit la decizia care ne-a dus la CEDO

Şofan Dumitru, cel care a întocmit rechizitoriul, este acum procuror-şef Secţie Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Nicolae Paştiu, cel care a confirmat rechizitoriul, este procuror-şef Secţie Urmărire Penală la Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Draia Sanda Ionela, cea care a respins plângerea părinţilor fetiţei, lucrează şi azi Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi este procuror-şef Secţie Judiciară.

Petronela Negrea Drucan, prima judecătoare care a decis că fata de 11 ani a consimţit actele sexuale la care a fost supusă, profesează la Tribunalul Hunedoara.

Jean Nicolae Uncheşelu, primul procuror de şedinţă care s-a opus schimbării încadrării faptei lui Jorj din act sexual cu un minor în viol, e procuror la DNA – Structura Centrală.

Monica Felicia Farcaş, preşedinta completului de la Curtea de Apel Alba Iulia care a decis că fetiţa de 11 ani s-ar fi putut apăra, este azi preşedinta Judecătoriei Blaj.

Marius Aurel Motolea, judecător în completul condus de Farcaş, profesează acum la Secţia I Civilă a Curţii de Apel Alba Iulia.

Sanda Trif, al treilea judecător din completul de la CA Alba Iulia, a ieşit la pensie în ianuarie anul trecut,

Procuroarea de ședință Alina Oană este procuror DNA – ST Alba Iulia.

După un deceniu de procese, Ioana, victima care la 11 ani a fost violată de şase indivizi, continuă şi azi bătălia în instanţă, pentru a i se face dreptate.

Citeşte întreaga ştire: Cine sunt magistraţii care au decis că o fetiţă de 11 ani poate consimţi sexul cu un bărbat de 52 de ani

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina