clujust.ro

Grădinaru și Horodniceanu (sursa foto g4media.ro)

Judecătorul Daniel Grădinaru, noul președinte CSM. Procurorul Horodniceanu, vicepreședinte

Noii membri al Consiliului Superior al Magistraturii au ales conducerea pentru acest an: judecătorul Daniel Grădinaru de la Înalta Curte – președinte și procurorul Daniel Horodniceanu, fost șef DIICOT – vicepreședinte.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât alegerea: – în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului judecător GRĂDINARU DANIEL, începând cu data de 07.01.2023, pentru un mandat de un an; (unanimitate) – în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului procuror HORODNICEANU DANIEL CONSTANTIN, începând cu data de 07.01.2023, pentru un mandat de un an. (unanimitate)”, se arată pe ordinea de zi soluționată.

”Astăzi, 5 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Drept – Universitatea din Bucureşti, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, care îşi va exercita atribuţiile pentru un mandat de şase ani.

La ședinţa de constituire convocată, conform dispoziţiilor legale, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna judecător Corina-Alina Corbu, a participat și Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Cu acest prilej, a fost aleasă conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de 1 an, începând cu data de 7 ianuarie 2023, astfel:

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. Daniel Grădinaru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. Daniel Constantin Horodniceanu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”, a transmis CSM

Daniel Grădinaru a fost președintele Secției Penale a ÎCCJ. În trecut, a fost purtător de cuvânt al Curții de Apel București pe vremea când instanța era condusă de Lia Savonea. Este considerat un apropiat al ”eminenței cenușii” a CSM. A făcut parte din completurile care i-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu, Sebastian Ghiță sau Ludovic Orban.

”Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători şi 5 procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii funcţionează ca organ cu activitate permanentă, iar hotărârile sale se iau în plen sau în secţii, potrivit atribuţiilor care revin acestora.

Reamintim că în urma alegerilor organizate, au fost validaţi de Senatul României, pentru un mandat de şase ani, următorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Dl. judecător Daniel Grădinaru

Dna. judecător Denisa – Angelica Stănişor

Curţi de apel:

Dl. judecător Gheorghe-Liviu Odagiu – Curtea de Apel Alba lulia

Dna. judecător Elena Raluca Costache – Curtea de Apel Bucureşti

Dna. judecător Ramona Graţiela Milu – Curtea de Apel Braşov

Tribunale:

Dna. judecător Mihaela – Laura Radu -Tribunalul Bucureşti

Dl. judecător Narcis Erculescu -Tribunalul Dâmboviţa

Judecătorii:

Dl. judecător Claudiu – Marian Draguşin – Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti

Dl. judecător Alin – Vasile Ene – Judecătoria Ploieşti

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Dl. procuror Daniel Constantin Horodniceanu

Parchete de pe lângă curţi de apel:

Dna. procuror Emilia Ion – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti

Parchete de pe lângă tribunale:

Dl. procuror Bogdan Silviu Staicu – Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Dl. procuror Claudiu Constantin Sandu – Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov

Parchete de pe lângă judecătorii:

Dna. procuror Marioara Cătălina Sîntion – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3

Reprezentanții societății civile:

Dl. Fănel Mihalcea

Dl. Ioan Sas”, a transmis biroul de presă al CSM

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!