Judecătorul care a comis una din cele mai mari erori judiciare din România a renunțat la pensionare

Un judecător din Gorj, care l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pe un tânăr pentru o crimă pe care nu a comis-o, a renunțat la cererea de pensionare, se arată pe ordinea de zi a Secției de judecători din CSM din 23 martie.

”Secția pentru judecători Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunțarea la cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, a domnului CONSTANTINESCU GHEORGHE, judecător la Tribunalul Gorj.”, se arată pe ordinea de zi soluționată a secției de judecători din CSM

Fost procuror, judecătorul Gheorghe Constantinescu l-a condamnat, în 2011, la 20 ani închisoare pe tânărul Mihai Igeanu pentru o crimă pe care acesta nu a comis-o, caz prezentat de Lumea Justiţiei.

Mihail Igeanu a stat 9 luni în arest preventiv, iar în 15 noiembrie 2011 judecătorul Gheorghe Constantinescu l-a condamnat la 20 de ani de închisoare.(…) Mihail Igeanu a fost achitat în 2012 de Curtea de Apel Craiova, hotărâre menţinută de ÎCCJ în 2013.

Fix în anul în care ÎCCJ decidea achitarea definitivă a lui Mihail Igeanu, judecătorul Gheorghe Constantinescu dădea o noua sentinţă ce avea să se dovedească a fi una strâmbă. În 1 octombrie 2013, Gheorghe Constantinescu l-a condamnat la 7 ani închisoare pe fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu, într-un dosar în care acesta a fost acuzat de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu. Sentinţa lui Constantinescu nu a rezistat însă în apel.

În iunie 2015, Gheorghe Constantinescu a fost numit de CSM în funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Gorj.

Comments

comentarii

Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult
O nouă etapă în realizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj, prin lansarea licitației pentru construcția propriu-zisă, lucrări evaluate la 2 miliarde de lei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns