fbpx

Judecători și avocați, campioni la quiz în Londoner Pub

Mai multe ediții de quiz (concurs de cultură generală) din Londoner Pub din centrul Clujului au fost câștigate de echipe din care făceau parte judecători și avocați. Nu în aceeași echipă.

Din ciclul ”și judecătorii sunt oameni”, vă prezentăm o metodă de destindere ce include un pahar cu prietenii și testarea cunoștințelor generale pe care au încercat-o și judecătorii Lucian Marian și Andrei Axente Irinel de la Curtea de Apel Cluj. Quiz-ul din Londoner Pub, local aflat pe strada Emile Zola, are deja o tradiție de aproape cinci ani și se desfășoară în fiecare seară de duminică și luni. Echipe formate din maxim cinci jucători (se poate și mai mulți, dar pentru fiecare jucător în plus va fi dedus câte un punct din punctajul final) se întrec în a răspunde corect la întrebări din diverse domenii, de la muzică și sport la istori și geografie. Sunt quiz-uri în română și engleză.

Judecătorul Lucian Marian, care este și purtător de cuvânt al Curții de Apel Cluj, a făcut parte dintr-o echipă care a fost pe primele trei locuri de mai multe ori. ”Eu am participat la quiz-uri datorită unor prieteni. Eu mergeam de prin 2010 când se organiza în altă parte. Este un bun prilej de a ne întâlni între prieteni. Mai bei o bere, mai răspunzi la întrebări si se creează o competiție, care e plăcută. E un grup eterogen din mai multe domenii si poate datorită acestui lucru am reușit să câștigăm.”, ne-a spus Marian. Întrebat fiind la ce domenii excelează, a răspuns în glumă: ”Eu la toate sunt bun, dar prefer literatura.” Magistratul nu a mai mers la quiz de câteva luni, de când a devenit tată, dar încă se mai vorbește în pub de legenda lui.

Tot prietenii l-au dus la quiz pe avocatul și scriitorul Cristi Ardelean. ”M-au chemat cativa buni prieteni, care mai participasera si am vrut sa vad cum e. Am reusit sa castigam de la prima participare, din 17 echipe, si am zis sa mai incercam. E interesanta ca joc social, dar cu conditia ca intrebarile sa fie corect formulate si rubricile echilibrate. Dureaza, totusi, cam mult, in jur de 3 ore si jumatate”, ne-a spus Ardelean. Domemiile lui preferate: istoria și sportul. În echipă cu Ardelean mai sunt avocații Mircea Oltean  și Mihai Mititelu.

Avocații câștigători (stânga sus)

Premiile sunt simbolice (o sticlă de whiskey, vouchere la magazin online de haine, papioane), dar mândria de a fi pe primul loc, neprețuită.

Serile de quiz au luat naştere din dorința de a oferi oaspeților o seară interactivă, cu o notă culturală. Ne bucurăm să fim printre primii cu această inițiativă, având deja o tradiție de aproape 5 ani. Ce sunt Quiz-urile la Londoner, de fapt? Seri cu oameni frumoși, bună dispoziție, bucuria de a ști răspunsul și mici îmbufnări pe alocuri. Mai precis, câteva ore de relaxare într-un mediu plăcut, în care se face apel la cunoștințele oaspeților, cât și la spiritul competitiv și la cel de echipă.”, ne-a spus Vlad Chelaru, managerul Londoner Pub.

O seară de Quiz în Londoner Pub

Comments

comentarii

Cercetătorii au reușit să antreneze roboți să joace fotbal, însușindu-și mișcările și tacticile prin inteligența artificială. Ce se întâmplă când roboții pășesc pe teren?... Citește mai mult
Un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost găsit mort în apartamentul închiriat din Gherla. Proprietarul apartamentului este cel care a alertat autoritățile.... Citește mai mult

Lasă un răspuns