fbpx

Judecător exclus a doua oară pentru nemotivarea in termen a hotărârilor

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a hotarat, astazi, excluderea din sistem a unui judecator de la Tribunalul Bucuresti.

Minuta hotararii:

“Cu unanimitate,

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti.

Cu majoritate,

In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in ‘excluderea din magistratura’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata doar in ceea ce priveste individualizarea sanctiunii, respectiv in sensul aplicarii domnului Moise Robert Eugen – judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti – a sanctiunii disciplinare constand in ‘suspendarea din functie pentru o perioada de 6 luni’ pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Potrivit Luju.ro, Judecatorul Robert Eugen Moise se afla la a cincea sanctiune disciplinara. Penultima (a patra) a fost dispusa de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara in 2020 si a constat tot in excludere din magistratura, pentru aceeasi abatere disciplinara: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. Totusi, in 2021, la recurs Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a imblanzit magistratului pedeapsa, transformand-o in suspendare timp de 5 luni.

 

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!