fbpx

Judecător cu tată consilier la primar condamnă ziariști care au scris negativ de primar

Un tânăr judecător din Iași a pronunțat o sentință prin care obligă o publicație la daune morale și scuze publice după un articol negativ despre primarul Chirică și un dezvoltator imobiliar. Tatăl judecătorului era la data pronunțării consilierul primarului. Șmecheria pentru a se evita strict pe lege incompatibilitatea este că reclamant în proces este doar dezvoltatorul.

Magistratul Tudor Vlad Rădulescu, de la Judecătoria Iași, a condamnat, în civil, firma editoare a Reporter de Iași și doi jurnaliști ai publicației pentru că ziariștii l-ar fi denigrat pe Daniel Niculiță, dezvoltator imobiliar, într-un articol în care apărea și primarul Mihai Chirică.

Titlul articolului incriminat: „Dezvăluire-bombă: 7 etaje ilegale, o minciună Niculiță-Chirica de 2,5 milioane de euro”.

Judecătorul a obligat pârâții (firma și ziariștii) să-i plătească lui Niculiță, în solidar, 10.000 de lei cu titlu de daune morale: „Obligă pârâții să publice, o dată pe săptămână, timp de o lună, pe prima pagină a publicației online ReporterIS, un comunicat prin care își cer scuze pentru denigrarea reclamantului, precum și să înceteze publicarea de articole defăimătoare la adresa acestuia”

Judecătorul Tudor Vlad Rădulescu este fiul lui Nicolae Rădulescu. Pe toată perioada procesului, Rădulescu senior a activat în funcția de consilier personal al primarului Mihai Chirica. În motivare, judecătorul Rădulescu le reproșează ziariștilor că au scris cam multe articole despre Niculiță.

În același document, judecătorul a admis, totuși, că nu poate există un număr limită de articole, însă a oferit o conotație negativă campaniilor de presă: „Astfel, deși nu există niciun impediment și nicio limitare a numărului de articole care pot privi activitatea unei persoane sau chiar o persoană în sine, instanța apreciază că alocarea unor resurse importante, de timp și de spațiu pe o platformă on-line, unui singur subiect, face credibilă susținerea reclamantului că acesta ar face obiectul unei veritabile campanii de presă, în care subiectul dezbătut în sine nu mai contează, important fiind individul și crearea unei imagini proaste acestuia”.

Toată povestea AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns