fbpx

Judecătoarea Gîrbovan a dezvăluit un proiect pe care ar vrea să-l implementeze ca ministru al Justiției

Judecătoarea Dana Gîrbovan de la Curtea de Apel Cluj, propusă astăzi ministru al Justiției, a dezvăluit deja un proiect pe care vrea să-l implementeze dacă va ocupa funcția.

Proiectul se referă la traficul cu ființe umane, intens mediatizat după drama de la Caracal.

”Dupa ce ani de zile Romania a fost preponderent tara de tranzit pentru traficul de fiinte umane, acum este ea insasi sursa. Retelele de trafic isi diversifica si perfectioneaza mijloacele, iar autoritatile raman de prea multe ori inerte. Desi presa si Facebook-ul abunda de “experti” pe justitie, in afara de cateva ONG-uri, ce fac o activitate absolut eroica in prevenirea traficului si protejarea victimelor acestora, si de cateva articole sporadice, in presa nu gasiti mare lucru pe acest subiect. Daca nu era drama de la Caracal, faptul ca tinere sunt traficate de la varste socant de mici nu devenea mainstream.

Traficul de persoane umane e o problema globala, insa sunt tari care lupta eficient cu acest flagel.

Astfel, Departamentul de Stat al SUA vorbeste in Raportul privind traficul de fiinte umane in mod constant despre cei 3P, deveniti 4P, ce stau la baza combaterii traficului de persoane:

– prosecution,
– prevention,
– protection,
– partenership.

Pentru a combate eficient traficul e nevoie de o abordare integrata pe aceste patru paliere. Acesta e unul dintre proiectele pe care as dori sa le implementez la ministerul justitiei si motivul principal pentru care am acceptat in principiu propunerea.”, a scris Gîrbovan pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina