Judecătoarea Ancuța Popoviciu rămâne cu dosarul ”2 Mai”. Strămutarea a fost respinsă

Judecătoarea Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, care a întrebat în sală dacă este prezent un tânăr decedat, rămâne cu dosarul accidentului de la 2 Mai.

Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor din Mangalia privind strămutarea dosarului în care beizadeaua Vlad Pascu din București este acuzat de proceducerea accidentului de la 2 Mai, soldat cu decesul a doi studenți și rănirea altor trei.

Solutia pe scurt: ”În baza art. 74 Cod Procedură Penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de strămutare a cauzei penale nr. 4989/254/2023, a Judecătoriei Mangalia, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestație rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunţată la 03.04.2024 prin punerea la dispoziţia părţilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.”

Pe 19 martie, procurorii care l-au trimis în judecată pe Vlad Pascu au solicitat strămutarea procesului. Cererea a fost făcută „având în vedere pericolul de tulburare a ordinii publice”, dar şi „percepția opiniei publice asupra imparţialităţii judecătorilor din Mangalia”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, la solicitarea Libertarea

Cererea procurorilor a venit după ce presa a relatat că, la primul termen al procesului, judecătoarea Ancuța Popoviciu a intrat în sala de ședințe mestecând gumă şi apoi a întrebat dacă unul dintre tinerii ucişi în accident e prezent.

Procurorul de ședință de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Beatrice Șișman, a susținut în sală la Curte că nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru strămutarea cauzei.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns