Acasă » PROCESE » Judecătoarea Adina Lupea a câștigat, pe fond, anularea celor două absențe nemotivate

Judecătoarea Adina Lupea a câștigat, pe fond, anularea celor două absențe nemotivate

Judecătoarea Adina Daria Lupea a câștigat, pe fond, litigiul de muncă împotriva Curții de Apel Cluj. Instanța unde a fost strămutat dosarul, Tribunalul Brașov, a dispus anularea a două absențe nemotivate și plata drepturilor salariale aferente celor două zile.

Tribunalul Brașov a pronunțat sentința în procesul intentat de judecătoarea Lupea, în august 2016, conducerii Curții de Apel Cluj și Ministerului Justiției.

Cererea împotriva Ministerului a fost respinsă pe motiv că instituția nu are calitate procesuală, însă cererea împotriva Curții a fost admisă.

Soluția pe scurt: ”Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Justitiei, invocata de catre acest pârât prin întâmpinare si, în consecinta:

Respinge cererea reclamantei Lupea – Aghinita Adina – Daria promovata în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Justitiei, ca fiind introdusa împotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.

Admite cererea formulata de reclamanta Lupea – Aghinita Adina – Daria, în contradictoriu cu pârâta Curtea de Apel Cluj, si în consecinta:

Anuleaza masura dispusa de catre pârâta Curtea de Apel Cluj, prin care reclamanta a fost pontata ca absenta nemotivat de la serviciu în luna aprilie 2016.

Obliga pârâta Curtea de Apel Cluj la plata drepturilor salariale aferente a 2 zile din luna aprilie 2016, actualizate cu indicele de inflatie de la data scadentei pâna la data platii efective.

Respinge cererea reclamantei de obligare a pârâtilor la plata cheltuielilor de judecata.”

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina