fbpx
Jurnalistul Tolontan la DIICOT

Intimidare la presa de investigație. Tolontan chemat la DIICOT după plângerea unui primar PSD

Jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan este audiat la DIICOT, undea ajuns să dea explicații în fața procurorilor după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluța, membru PSD, l-a reclamat pentru șantaj.

Daniel Băluță acuză că s-ar fi încercat deturnarea unei licitații prin publicarea unor articole. Este vorba despre o licitație de la începutul anului trecut, care viza atribuirea unui contract pentru servicii de semnalizare, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei. La licitație s-au înscris trei asocieri de firme, iar articolele respective sugerau că primăria ar fi descalificat două dintre acestea, deși ofertele lor erau valide, potrivit EVZ.ro

Cătălin Tolontan a scris pe social media: „Jurnaliștii Libertatea Mihai Toma și Cătălin Tolontan sunt prezenți la DIICOT, unde au fost chemați ca martori, după plângerea formulată de primarul Daniel Băluță. Primarul sectorului 4 Daniel Băluță s-a considerat lezat de articolele publicate în Libertatea și a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ștergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariștilor la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și condamnarea lor penală, către DIICOT.

Cea mai recentă acțiune a primarului Daniel Băluță este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că „el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnaliști, de la mai multe publicații, pe ideea că aceștia s-au organizat împotriva lui și că se simte presat și șantajat”. Nu cunoaștem încă, cu certitudine, despre ce alte publicații e vorba. Din partea Libertății, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariștii Mihai Toma și Cătălin Tolontan”

Comments

comentarii

BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
Prognoza meteo. Meteorologii anunță vreme caldă, cu temperaturi ridicate pentru această perioadă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!