fbpx

Incident între un consilier UNBR și o avocată la Turneul național de tenis al avocaților

Cunoscuta avocată Cosmina Cerva a dezvăluit că la Turneul de tenis al avocaților, ce a avut loc în week-end la Pitești, a avut loc un incident între un consilier UNBR și o avocată din Baroul București. Mai exact, consilierul ar fi aruncat cu un scaun către avocată. În schimb, decanul Baroului Argeș susține că avocata este cea care a provocat scandal în timp ce consilierul juca. Clujust vă dezvăluie mai jos numele celor implicați și ce spune fiecare.

”O dispută între un consilier UNBR și o colegă din BB (Baroul București – n.red) a umbrit Turneul Național de Tenis al Avocaților. Pe fondul unor neînțelegeri între cei doi, consilierul UNBR i-a adresat injurii, i-a aruncat conținutul unui pahar în față și a zvârlit un scaun cu scopul de a o lovi. Intervenția promptă a unor colegi a oprit acțiunea violentă a consilierului UNBR iar poliția chemată la față locului a întocmit un proces verbal.

Deși Turneul Național de Tenis al Avocaților – STAR OPEN TENNIS, desfășurat în perioada 27- 30 august, a fost prezentat un real succes, acest eveniment a fost marcat de un comportament josnic al unui consilier UNBR despre care se discută în mai multe cercuri, dar în același timp se dorește acoperirea lui, fără consecințe pentru atacator.

Nu sunt de acord cu violența, oricine ar exercita-o. Pretind tuturor avocaților să se abțină de la violență, cu atât mai mult celor care ne reprezintă și care ar trebui să se poarte exemplar

Fără a da momentan nume, solicit consilierului UNBR să prezinte scuze public pentru atitudinea avută! Faptul că manifestările violente ale consilierului UNBR au avut loc în cadrul unui eveniment organizat de un barou impune demisia de onoare din toate funcțiile. Consider că se impune și o cercetare disciplinară.”, a scris Cosmina Cerva.

Clujust a aflat că este vorba despre consilierul George Moloman și avocata Marcela Huzu din Baroul București și i-a contactat pe amândoi.

Avocata Marcela Huzu ne-a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat, confirmând ce a scris Cerva: ”Din păcate a fost, da, confirm.  Normal că doamna decan a Baroului Argeș îi ia apărarea, așa a făcut și acolo de față de polițiști. Chiar mi-a fost teamă și îmi este în continuare pentru că mă mai întâlnesc cu el și la Congres. Într-adevăr mm pus muzică pe telefon, care s-a conectat la o boxă. Noi stăteam la o terasă, iar mai departe erau terenurile de tenis. Dar nu de la muzică a pornit scandalul.

Eu m-am dus invitată de un domn consilier din Baroul București, care ne-a spus haideți veniți să susțineți colegii, este și petrecere. Domnul Moloman a venit după partida de tenis la terasă, am mâncat, am băut apă și bere. S-a așezat lângă noi, am început să discutăm chestii profesionale, chesti de care s-a plâns toată lumea pe grupuri de când cu pandemia: că n-ați făcut, că ați mărit cota, că… , după care m-am trezit cu berea în ochi, iar când am plecat, a pus mâna pe scaun, eu m-am ascuns după magazin și am sunat la poliție. Polițiștii mi-au spus să merg să depun plângere. Eu le-am zis să stea până plecăm. Am chemat taxi și am plecat. Doamna decan a zis că nu a văzut nimic.”

Contactat de Clujust, consilierul Moloman, un apropiat al vicepreședintelui UNBR Daniel Fenechiu, a fost foarte scurt, spunând că  nu a fost niciun incident și că sunt minciuni, indicându-ne să nu scriem despre el.

Decanul Baroului Argeș, Luminița Ioana, a postat următoarele: ”Cred că este cazul să intervin în explicarea acestei situații care prin modul de prezentare a incitat lumea avocaturii de parcă ați epuizat celelalte probleme ale profesiei.

In calitate de Decan al Baroului Argeș, organizator al Turneului constat cu tristețe că de fapt prin acest tip de postări se încearcă ”umbrirea” acestuia, astfel încât voi face câteva precizări în continuare! Invitația de participare la turneu este adresată în fiecare an tuturor avocaților din țară. Participanți sunt cei care se înscriu efectiv și joacă în competiție.

Cu drag vin în fiecare an și colegi care din tribună apreciază acest sport și îl urmăresc cu plăcere. Turneul începe de vineri și se termină duminică! Anul acesta, în ziua de sâmbătă, 29 august, spre finalul zilei, aproape de începerea cinei festive, au sosit la baza de tenis două domnișoare, una dintre ele fiind avocat.

Comportamentul acestora a fost unul incompatibil cu sportul alb din toate punctele de vedere. Aceste domnișoare au consumat alcool și au început să vorbească urât unor jucători și unor spectatori, au făcut zgomot și au pus muzică la un volum foarte ridicat, deranjând meciurile de tenis care se jucau încă în turneu. Le-am atras atenția personal să înceteze cu comportamentul și limbajul inadecvat. Acestea s-au supărat, în mod paradoxal si neașteptat au sunat la 112 reclamând un incident cu un coleg care tocmai terminase de jucat partida.

Din cauza scandalului pe care îl provocau nici nu au putut să dea declarații aspect constatat și de echipajul de poliție care s-a prezentat. Evenimentul descris, dacă poate fi numit eveniment, nu are cum să umbrească succesul Turneului Național de Tenis al Avocaților! Dar dacă cineva vine doar ca să provoace scandal… spun clar: să nu mai vină.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns