fbpx

Imagini de la capturarea unuia dintre presupușii ucigași ai afaceristului din Sibiu. Este un fost boxer

Unul dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner a fost prins. Surse judiciare spun că este singurul dintre cei trei care au intrat în vila afaceristului care mai e în țară. Un alt suspect care le-a dat pontul și i-a ajutat pe cei trei a fost reținut anterior.

Polițiștii doljeni îl filau de două zile pe doljeanul Laurențiu Lacătușu. Joi seara au reușit sa-l prindă in localitatea natală Valea Stanciului. Bărbatul se deplasa prin comună cu o motocicleta. A fost blocat în trafic, pus la pământ și încătușat. În fața polițiștilor din Craiova, Laurențiu Lăcătușu a susținut că nu ar avea nicio legătură cu uciderea omului de afaceri din Sibiu. După ce l-au capturat, polițiștii craioveni l-au dus la sediul IPJ Dolj și, ulterior, bărbatul a fost predat  colegilor de la Sibiu.

Suspectul a fost boxer și s-a căsătorit cu doar o săptămână înainte de crimă, conform imaginilor publicate pe pagina sa de socializare.

Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a comunicat în 16 noiembrie următoarele:

”S-a început urmărirea penală faţă de trei bărbaţi din judeţul Dolj, în vârsta de 31, 33 şi respectiv de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată. Până în prezent nu s-a reuşit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul ţării. Doi dintre autori posedă antecedente penale.

Tot astăzi procurorul criminalist a dispus reţinerea unui bărbat în vârstă 44 de ani din localitatea Dumbrăviţa jud. Timiş, faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat  percheziţii domiciliare.

Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuinţa victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4/5. 11.2023 dintr-un imobil învecinat şi nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la faţa locului din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori.

  Procurorul criminalist beneficiază de sprijinul unei echipe constituite din lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, precum şi din cadrul altor inspectorate judeţene de poliţie din ţară şi din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.  ”, a transmis Parchetul.

Cel care ar fi orchestrat totul este Ilie Sitariu, în vârstă de 44 de ani, cunoscut în lumea infracţională ca specialist în clonare de carduri. Acesta a mai fost arestat în SUA.

Comments

comentarii

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, a fost amânat 3 săptămâni.... Citește mai mult

Lasă un răspuns