fbpx

ÎCCJ i-a respins lui Pomohaci recursul în casație

Fostul preot Cristian Pomohaci a depus recurs în casație, o cale exraordinară de atac, împotriva deciziei definitive prin care a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Decizia ÎCCJ: ”Respinge cererea de recurs în casație formulată de inculpatul Pomohaci Cristian Dorin împotriva deciziei penale nr. 424/A din data de 23 octombrie 2020 a Curții de Apel Târgu Mureş – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie.

Obligă recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28 ianuarie 2021.”

Pomohaci a fost condamnat definitiv, în octombrie 2020, la 1 an de închisoare cu suspendare, dar şi muncă în folosul comunității.

Fostul preot Cristian Pomohaci a fost găsit vinovat pentru evaziune fiscală, după ce a închiriat 11 apartamente fără să plătească taxe și impozite, prejudiciind statul cu 150.000 euro.

Curtea de Apel Târgu Mureș a hotărât menținerea sentinței inițiale. Pe lângă 1 an de închisoare cu suspendare, Pomohaci a fost obligat să meargă la unul sau mai multe programe de reintegrare socială. Acesta trebuie să facă, de asemenea, muncă neplătită în folosul comunității, timp de 90 de zile, în beneficiul Primăriei Rebrişoara.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina