fbpx

ÎCCJ a desființat soluția de clasare primită de vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu

Daniel Horodniceanu, vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi fost şef al DIICOT, poate fi urmărit penal pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a desfiinţat ordonanța de clasare a dosarului deschis pe numele său.

„Admite plângerea formulată de petentul Zămosteanu Cristin (fost Ungureanu). Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa din 07 august 2023, în dosarul penal nr. 432/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică şi ordonanţa nr.290/II/2/2023 din 11 septembrie 2023 a procurorului şef al aceleiaşi secţii şi trimite cauza la procuror pentru a începe urmărirea penală”, se arată în minuta deciziei ÎCCJ.

Decizia instanţei supreme este definitivă.

Horodniceanu a fost procuror de caz în dosarul deschis la Iaşi, până când a devenit vicepreşedintele CSM, în ianuarie 2023. Acesta este acuzat că a semnat acte de urmărire penală în dosar deşi nu mai avea calitatea de procuror de caz.

Clujust.ro a scris în urmă cu o lună că afaceristul ieșean Cristin Zămosteanu a înaintat, prin avocații de la SCA Chiriță și Asociații din Cluj, sesizare la Inspeția Judiciară pentru ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”  și plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pentru fals intelectual împotriva lui Horodniceanu. (Detalii AICI)

Zămosteanu deţine calitatea de inculpat într-un dosar din 2019 al DIICOT Iași, fiind acuzat, printre altele, de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acest dosar a fost instrumentat de procurorul Horodniceanu  până la momentul numirii sale în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu ianuarie 2023.

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns