clujust.ro

Hackerul arestat preventiv lucra la softuri anti-phishing

Hackerul clujean Teodor Borş a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Cluj. Surse judiciare spun că bărbarul în vârstă de 37 de ani este programator freelancer, calitate în care a lucrat la dezvoltarea unor softuri antivirus şi anti-phishing.

Psishing-ul, adică colectarea unor date personale sau de identificare a unor carduri bancare, este tocmai una dintre acuzaţiile adus de procurorii DIICOT împotriva lui Teodor Borş. El ests suspectat că deţinea datele de identificare a peste 60.000 de carduri bancare. Potrivit anchetatorilor, datele conturile care conţineau mai mulţi bani erau vândute de clujean altor hackeri din străinătate. Astfel, clujeanul ar fi adunat circa 640.000 de lei. De asemenea, cu ocazia percheziţiei domicilare, s-au găsit peste 150.000 de euro şi 40.000 de dolari.

Culmea este că Teodor Borş are terminat doar liceul şi s-a lăsat de Facultatea de Litere după doi ani. El a fost autodidact în domeniul programării. Procurorii DIICOT susţin că din 2010 se ocupă cu activităţi ilegale pe internet, inclusiv accesarea serverelor Preşedinţiei României.

Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă în cauză, hotărâre ce a fost atacată cu contestaţie la Curtea de Apel.

Comments

comentarii

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a arătat „furios” după aflarea veştii că un copil de 10 ani din Timişoara a murit lovit de o maşină.... Citește mai mult
Un bărbat în vârstă de 38 de ani, care mergea pe jos pe autostrada A1 Deva-Nădlac, a fost lovit în plin de un TIR care apoi şi-a continuat drumul. Un alt şofer care a trecut în aceeaşi zonă a sesizat poliţia.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!