fbpx
Screenshot

Gorghiu la Baia Mare: ”Fugarii vor plăti din propriul buzunar cheltuiala cu aducerea lor în ţară”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a spus, la Baia Mare, cu ocazia lansării candidaților PNL Maramureș, că fugarii care se sustrag executării pedepselor vor plăti aducerea lor în țară. Amintim că recent a fost adus în țară chiar fostul primar din Baia Mare.

Conform ministrei Justiției, Alina Gorghiu, în anul 2023, s-a cheltuit suma de 11 milioane de lei, pentru 800 de condamnați, dați în urmărire internațională. întrucât se sustrăgeau de la executarea pedepselor.

„O veste bună e că fugarii, în scurt timp, vor plăti din propriul buzunar cheltuiala cu aducerea lor în ţară”, a afirmat Alina Gorghiu, ea precizând că statul român a cheltuit, pentru aducerea în ţară a celor 803 fugari depistaţi anul trecut, aproape 11 milioane de lei”, a subliniat Alina Gorghiu, ministra Justiției, conform news.ro. 

În primele trei luni din 2024 – aproape 200 de condamnați fugari au fost predați autorităților din România. Alina Gorghiu a precizatt că în penitenciarele din România se află 1.338 de fugari. Printre marii fugari ai României aduși în țară pentru executarea pedepselor se află: fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, Cătălin Cherecheș, fostul primar din Baia Mare. Se așteaptă și o decizie în ceea ce-l privește pe Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns