Gazonul de pe Cluj Arena, de la mocirlă la orezărie pentru 2,6 milioane lei. Firma responsabilă are procese pe cap

La prima ploaie serioasă, noul gazon de pe Cluj Arena, schimbat în primăvară pentru 2,6 milioane lei, a cedat în așa fel încât s-a amânat meciul.

Gazonul a fost schimbat de către o asociere de trei firme condusă de Eco Garden Construct SRL, aceeași firmă care a pus primul gazon și care apoi l-a întreținut până a ajuns mocirlă, așa cum arătam în martie, când s-a anunțat câștigătorul licitației.

Firma deținută de Mircea Crăciun, un apropiat al liderilor PNL Cluj, a avut anul trecut o creștere spectaculoasă a profitului net, de la circa 134.000 lei în 2021 la peste 1 milion de lei.

În ciuda acestui aspect, în utima vreme s-au înregistrat pe rolul instanțelor mai multe acțiuni ale altor firme care cer datorii de la Eco Garden Construct. De exemplu în iulie au depus cereri la Judecătoria Cluj-Napoca pentru somație de plată și pretenții KE KELIT KUNSTSTOFFWERK GMBH și Ducu Constructii SRL. Iar pe la Curtea de Apel Cluj a fost înregistrat apelul fimei Eco Garden împotriva unei sentințe prin care RADP Cluj-Napoca a câștigat o sumă semnificativă.

”Obliga parata (Eco Garden Construct – n.red) sa ii achite reclamantei suma de 1.412.770,29 lei, reprezentand contravaloare facturi, cu penalitati de intarziere contractuale de 01% pe zi, de la data scadentei fiecarei facturi in parte pana la data platii efective a debitului principal.

Obliga parata sa ii achite reclamantei suma de 31.196,05 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata.”, se arată în sentința atacată.

Comments

comentarii

Cel mai mare youtuber din lume, Mr.Beast, a filmat la Salina Turda.... Citește mai mult
Cea de-a treia zi de distracție și muzică pentru participanții la Electric Castle. La fel ca în celelalte două zile de festival, vineri, artiştii vor fi pregătiți să facă un mare show.... Citește mai mult

Lasă un răspuns