fbpx

Găzduirea de sediu social – o alternativă avantajoasă

Găzduirea de sediu social este un serviciu prin care se stabilește sediul unei firme la avocat sau altă persoană (fizică sau juridică) care practică acest tip de serviciu și care în schimbul unei sume de bani permite găzduirea sediului, primește și direcționează corespondența către reprezentanții firmei.

Sunt societăți comerciale care nu sunt legate de un anumit loc pentru desfășurarea activității economice, dar care au nevoie de o adresă (sediu) pentru că este o obligație care derivă din lege. De exemplu, cei care doresc să-și deschidă o firmă pentru IT, pot lucra de oriunde de pe mapamond, dar dacă vor o firmă trebuie să aibă și un sediu sau o adresă.

Sediul, alături de denumire, de codul de identificare fiscală și de numărul de înregistrare acordat de Registrul Comerțului, sunt atribute de individualizare a unei societăți comerciale, în sensul că orice firmă se identifică prin aceste elemente.

Pe de altă parte, rolul sediului unei firme este și de a putea fi localizată din punct de vedere teritorial pentru comunicarea corespondenței. Instituțiile statului trebuie să dețină o adresă a fiecărui subiect de drept, fie că este persoană fizică (domiciliu), fie că este o persoană juridică (sediul), pentru a-i putea comunica documentele care o vizează.

Este foarte important ca la adresa unde se stabilește sediul unei firme să fie cineva care să recepționeze corespondența și să o trimită reprezentanților ei. În cazul în care corespondența va rămâne închisă într-o cutie poștală există riscul pierderii termenelor instituite pentru contestarea actelor comunicate. De exemplu, o decizie de impunere trebuie contestată în termen de 45 de zile de la comunicare, ori dacă nu ridică nimeni corespondența și ANAF-ul comunică un astfel de act, cu privire la care va exista interesul să fie contestat, nu se va mai putea contesta din cauza expirării termenului.

De aceea sediului unei firme nu trebuie stabilit la o adresă doar pentru a fi îndeplinită condiția legii, ci trebuie avut în vedere și scopul lui.

Pentru cine nu are un sediu sau pentru cine dorește să-și stabilească sediul într-o anumită localitate din anumite motive (de ordin fiscal, economic etc.), alternativa este serviciul de găzduire de sediu social. În acest mod te vei asigura că actele ce ti se comunică prin corespondență, la sediu, vor ajunge la tine.

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns