Fostul director juridic de la UiPath închide după 1 an platforma pentru care a adunat 1,2 milioane euro

GoodLegal, platformă de automatizare a procedurilor legale, fondată de fostul director juridic al companiei IT româno-americane UiPath, Vasile Țiple, se închide după ce anul trecut era prezentată cu surle și trâmbițe, primind investiții de 1,2 milioane de euro!

Anunțul închiderii a fost făcut chiar de fondator. „Aceasta este o postare pe care speram să o evit, așa că o voi face scurt. Din păcate, platforma Goodlegal se va închide de pe 21 decembrie 2023”, a scris Vasile Țiple într-o postare pe LinkedIn.

„Asigurați-vă că descărcați și transferați orice informații pe care le aveți pe platformă. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor, utilizatorilor și prietenilor noștri pentru sprijinul acordat și pentru că fac parte din comunitatea Goodlegal. Deși călătoria Goodlegal se termină, sper că principiile în jurul cărora a fost creată platforma vă vor rămâne”, a mai spus antreprenorul, fără a specifica și motivele pentru care platforma se închide.

Despre GoodLegal a mai scris Startupcafe.ro și anul trecut, tot în luna noiembrie, când se anunța că ”platforma s-a lansat cu asistența unei runde de investiții pre-seed de 1,2 milioane de euro, conduse de fondul de investiții sud-est european Earlybird Digital East Fund, care a investit și în compania UiPath, chiar la începuturile acesteia. La investiția în GoodLegal au mai participat fondatorul UiPath, Daniel Dines, fondul de investiții ceh Credo Ventures și fondul românesc Underline Ventures.”

Acum un an, Țiple apărea și într-un articol amplu de promovare pe Ziarul Financiar, în care spunea că platforma Goodlegal se adresează cu precădere start-up-urilor care au nevoie să îşi pună la punct zona juridică cu cât mai puţine resurse, astfel încât să se concentreze pe businessul lor.

Cum funcționa platforma? „Din momentul în care ţi-ai făcut cont, ai acces direct la tot ce-ţi oferă platforma, de la management de documente pentru tot ce ai în legătură cu documentele – work flow automation, approval flow, editor pentru documente, semnătură electronică, deci totul sub acelaşi acoperiş, lucru care nici în 2016, dar nici acum nu-l găseşti. Mai mulţi fondatori dintr-un start-up sau un director juridic trebuie efectiv să se uite la o mie de alte tool-uri de pe piaţă ca să îşi rezolve problemele juridice din punct de vedere operaţional, adică încă nu există acea platformă comprensivă pe care sperăm că o aducem noi acum pe piaţă cu Goodlegal“, explica Vasile Ţiple.

Comments

comentarii

După mai multe zile de caniculă, cerul din municipiul Cluj-Napoca şi din comuna Floreşti s-a întunecat şi a venit o ploaie torenţială.... Citește mai mult
Electric Castle, unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din România, nu a scăpat nici în acest an de ploaie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns