fbpx

Fly&Share! O profesoară de franceză și o studentă au câștigat bilete de avion de Ziua Franței FOTO

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu”, Institutul Cultural Francez și Federația Share și-au dat mâna pentru a celebra Ziua Franței la Cazinoul din Parcul Central. Cei peste 200 de oaspeți au participat la o tombolă cu premii constând în patru bilete de avion spre destinații francofone. La tombolă a a avut emoții și soția primarului Boc. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a spus că speră să aducă Air France pe Cluj.

În cadrul programului Fly&Share, Aeroportul a instalat, ieri, pe terasa Cazinoului din Parcul Cental un hexagon cu informații în română, franceză și engleză despre toate relațiile Clujului cu Franța.

”Aeroportul este un loc foarte important al orașului Cluj. Fără aeroport nu ar exista toate schimburile cu lumea francofonă și o să vedeți acest lucru pe hexagonul care este instalat pe esplanadă. Aeroportul din Cluj care permite schimburile în mediu academic, economic și cultural.”, a spus directorul Institutului Cultural Francez, Benoit Bavouset,

ciceo la ziua frantei (2)Directorul Aeroportului a dezvăluit intenția de a aduce Air France. ”În primul rând felicitări cu ocazia Zilei Franței! Felicitări pentru Centul Cultural Francez care este o prezență activă în viața Clujului. Ne bucurăm că avem trei zboruri spre țări francofone, Paris – 6 zboruri pe săptămână, Basel, Geneva. Sperăm pe viitor să colaborăm împreună pentru a aduce compania Air France pe Cluj. Franța este o destanție foarte importantă pentru Aeroportul Internațional Cluj. Anul acesta o să depășim 1,4 milioane de pasageri. Avem potențial de creștere și vrem să adăugăm noi destinații în Franța. Mulțumim Wizz Air care și-a onorat promisiunile făcut în 2007. În momentul acesta au patru aeronave bazate pe Cluj și în 2016 probabil numai Wizz Air va avea 1 milion de pasageri”, a spus directorul Aeroportului, David Ciceo.

boc si carvalho”Aeroportul este și rămâne poarta de intrare a Clujului în Europa. Avem șansa de a avea o echipă extrem de performantă, cu un management care a adus numai printr-o companie, Wizz Air, un milion de pasageri, ceea ce arată, pe de o parte profesionalism, deschidere, dar și șansa de a valorifica acest oraș minunat și capitală a Ardealului. Îi mulțumesc domnului director Ciceo pentru deschiderea pe care a avut-o de a promova Clujul ca și Capitală a Tineretului prin acest program și prin celelalte. Și nu în ultimul rând, companiei Wizz Air pentru suportul constant pe care ni l-a acordat în cadrul Capitalei Europene a Tineretului”, a spus primarul Emil Boc.

”Mulțumim Aeroportului pentru că ne-ați invitat la acest eveniment. Cred că este important ca Aeroportul și compania Wizz Air să se unească pentru a celebra Revoluția Franceză care a avut un impact major asupra democrației. Și de ce spun asta? Acum câțiva ani, zborul era exclusiv doar pentru unii oameni privilegiați, dar acum 11 ani Wizz Air s-a instalat cu prețuri mici în Europa de Est și apoi în Cluj și a democratizat zborul aerian. Din Cluj zburăm către 21 de destinații, din care patru spre țări francofone. De-a lungul activității la Cluj, am dus aproape 5 milioane de pasageri, din care 500.000 de mii spre țările francofone. De aceea ne bucurăm că există programul Fly&Share.”, a spus Daniel de Carvalho, directorul de comunicare Wizz Air.

oana boc si pally (2)Înainte de discursuri, invitații au introdus într-o urnă tichete primite la intrare pentru tombola cu premii constând în bilete către Paris și Basel. Soția primarului Emil Boc, Oana, a urmărit atentă tragerea la sorți și s-a uitat în plic să vadă ce număr are și dacă a câștigat.  S-au acordat câte două bilete la două persoane. Fericitele câștigătoare au fost o profesoară de franceză și o studentă de la Facultatea de LItere, care însă a spus că nu știe franceză.

La eveniment au fost și oaspeții speciali, precum ambasadorul Franţei în România, François Saint Paul, însoţit de soţia sa şi senatorul Christophe-Andre Frassa, alături de oficialități locale. Au mai luat cuvântul Vlad Pop, preşedintele Federaţiei Share, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan şi Bogdan Herea, preşedintele Clubului Francofon de Afaceri Cluj.

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!