fbpx
Udrea și soțul prin Cluj

Firma Elenei Udrea din Transilvania Smart City, în cap. I se cere insolvența și executările silite curg

Firma deținută în acte de soțul Elenei Udrea, Realtopfarma, care a încercat ”să rupă” cu măști în pandemie după care a intrat în proiectul imobiliar Transilvania Smart City din Cluj-Napoca, este executată silit în 10 dosare până acum. De asemenea, cealaltă firmă din proiectul de la Cluj, SDC Imobiliare, i-a cerut insolvența la Tribunalul Ilfov.

Zilele în care Udrea și soțul ei Adrian Alexandrov se plimbau zâmbind prin Cluj-Napoca au apus. Nu doar pentru că ea este după gratii, ci și pentru că firma cu care au intrat în proiectul imobiliar Transilvania Smart City are probleme mari.

Realtopfarma a încercat în 2020, primul an al pandemiei, să vândă echipamente de protecție sanitară mai multor instituții și spitale, dar ofertele au fost refuzate pe bandă. Apoi, Udrea, soțul și finul Adrian Gurzău (fost deputat de Cluj condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență) s-au orientat spre gradiosul proiect imobiliar de pe strada Soporului din Cluj-Napoca, unde s-au asociat cu firma SDC Imobiliare din Cluj, deținută de omul de afaceri Ștefan Berciu, care a ridicat mai multe blocuri în municipiu. Lucrurile păreau că merg bine, fiind vândute mai multe apartamente din faza de proiect, numai că în urmă cu câteva zile, SDC Imobiliare a cerut insolvența Realtopfarma SA la Tribunalul Specializat Cluj. Dosarul nu are încă termen de judecată.

Realtopfarma, cu sediul în Ilfov, îi are ca asociați pe Adrian Alexandrov, care deține 50% din firmă, și pe soții Petrovan din Sighetu Maramției, care dețin cealalată jumătate de acțiuni. Administrator este buzoianca Otilia Nicoleta Roșu-Androne, nimeni alta decât fosta șefă de cabinet a Elenei Udrea pe când era ministru și fost consilier pe când era parlamentar. Finul lui Udrea, Adrian Gurzău, este administrator la firma Transilvania Smart Real Estate, în care Realtopfarma este asociată.

 

Pe lângă cererea de insolvență depusă de SDC Imobiliare, au mai ajuns la diverse instanțe în ultima vreme nu mai puțin de zece cereri de încuviințare executare silită depuse de diverși parteneri de afaceri.

Cererile de executare au fost admise pe bandă rulantă: ”Incuviinteaza executarea silita in temeiul titlului executoriu, prin toate modalitatile de executare prevazute de lege, simultan sau succesiv, pana la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum si a cheltuielilor de executare.”

Astfel, avem la Judecătoria Buftea o cerere admisă în 13 ianuarie, depusăd e firma Apollo Junior SRL, care comercializează material lemnos. Tot la Judecătoria Buftea a fost admis cererea de executare a avocatului Sorin Boldi.

În 21 decembrie 2022, Judecătoria Buftea a admis cererea unei firme offshore Tonex Finance LTD, despre care s-a scris că a creditat o altă firmă din ”caracatiță”, Chester Grup Investments, la care sunt administratori Gurzău și Alexandrov.

În 14, 15 și 22 decembrie s-au admis cereri de încuviințare a executării silite ale RoCredit IFN SA. În 16 decembrie, a fost admisă cererea firmei Cesaco Invest SRL, care are ca obiect de activitate lucrări speciale de construcții.

Potrivit datelor de pe Termene.ro,  cifra de afaceri a Realtopfarma a scăzut de la 7,8 miloanei lei la doar 127.000 lei, iar datoriile au ajuns la 110 milioane lei. Societatea Realtopfarma are un risc foarte mare de insolvență.

Potrivit ZiardeCluj.ro, Adrian Gurzău și Alexandru Alexandrov au încasat de la Berciu nu mai puțin de 11,7 milioane de euro. Acești bani însemnau intrarea lui Berciu în proiectul imobiliar al Elenei Udrea ca partener și trebuiau redirecționați instantaneu către familia de evrei din Londra care activase o creanță de 19,5 milioane de euro. Elena Udrea trebuia să pună restul de bani și astfel Udrea și Berciu ar fi devenit proprietarii de drept ai terenului Transilvania Smart City, curățat de orice notări în cartea funciară.

Milionarul Berciu a fost însă jefuit la drumul mare de către infractorul Gurzău și manechinul țepar Alexandru Alexandrov, care au redirecționat evreilor doar 9 milioane , ei reținându-și la teșcherea 2 milioane și jumătate de euro, pe post de taxă de șmecheri. Cu chiu, cu vai, Berciu a reușit să-i convingă pe țepăruși și pe evrei să-l facă proprietar pe terenul de mai jos, prezentat în facsimil.

Dar tot mai rămâne țeapa banilor furați de la el, adică circa două milioane și jumătate de euro. Dacă adăugăm și cei două milioane furați din avansurile oamenilor, ajungem la incredibila sumă de patru milioane și jumătate de euro, bani care au dispărut pur și simplu din firma Elenei Udrea și a finului său, Adrian Gurzău.

Potrivit unor surse ale Ziar de Cluj, Gurzău a apelat la o escrocherie învechită de extragere a banilor, anume a transferat milioane de euro de pe Realtopfarma într-un offshore pe care îl deține, pe baza unor contracte de consultanță fictive care nu justifică anvergura sumelor.

Comments

comentarii

Agenţia pentru Azil a Uniunii Europene (EUAA) a publicat miercuri date conform cărora numărul de cereri de azil în UE a crescut anul trecut cu 18%, la 1,14 milioane, cel mai ridicat nivel după criza migraţiei din 2015-2016.... Citește mai mult
Miercuri dimineață, la Palatul Victoria, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași și a Spitalului Regional de Urgență Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!