fbpx

Explicațiile GOTO Parking cu privire la mărirea taxelor de staționare în parcarea Aeroportului Cluj

GOTO Parking transmite că a cerut mărirea taxelor de staționare pentru a fi în concordanță cu schimbările economice. ”Toate investițiile de modernizare a parcării rămân în patrimoniul Consiliului Județean Cluj”, spun cei de la GOTO în comunicatul de mai jos:

”În urma articolelor apărute în presa clujeană, administrația GOTO Parking revine cu informații în legătură cu motivele pentru care se dorește mărirea taxelor de acces și staționare a mașinilor în parcarea din incita Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Ultima creștere a taxelor a avut loc în luna noiembrie a anului 2020, iar acestea au rămas constante până în prezent, în ciuda schimbărilor economice și sociale din ultimii doi ani. 

Mărirea tarifelor în incinta parcării GOTO Parking este considerată necesară din mai multe motive. În primul rând, în contextul măsurilor determinate de criza COVID-19, s-a resimțit reducerea activității Aeroportului din Cluj-Napoca. În al doilea rând, de la ultimele modificări ale tarifelor de acces și staționare, a existat o creștere constantă și generalizată a prețurilor, ceea ce a afectat puterea de cumpărare. Creșterea costurilor este reflectată în procentele de creștere a inflației, prin creșterea cursului euro (cum este în cazul redevenței calculată prin raportarea la această valută), prin mărirea salariului minim pe economie (cum este cazul principalelor cheltuieli ale companiei, salarii, costurile de pază și costurile de asigurare a curățeniei), și creșterea prețurilor la utilități (energia electrică și gazul în special). 

În plus, deoarece GOTO Parking își dorește să ofere servicii de înaltă calitate pasagerilor care tranzitează Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, au fost deja realizate numeroase investiții în digitalizarea parcării, iar altele sunt în curs de realizare. 

Investiții:

Anul 2019

-schimbarea sistemului de acces în parcare cu unul modern care permite identificarea numerelor de mașină

-schimbarea automatelor de plată

-amenajarea spațiilor de parcare

-reorganizarea circulației în sensuri unice 

-amenajarea zonei de „kiss & fly”

-reamenajarea spațiilor verzi

-refacerea panourilor de semnalizare și infomare 

-sistem modern ce permite identintificarea numerelor de înmatriculare

Anul 2020:

-implementarea sistemului de plată prin aplicația yeParking

-etapa întâi din implementarea unui sistem de iluminat al parcării (14 de stâlpi pentru iluminat)

-introducerea unui sistem performant de supraveghere a parcării prin camere video

Anul 2021:

-finalizarea proiectului de iluminat public (6 stâlpi pentru iluminat)

-implementarea unui serviciu de rezervare în avans a spațiului prin intermediul aplicației ZEN PARKING. 

Anul 2022:

-instalarea a două stații de încărcare a mașinilor electrice

Toate aceste modernizări au presupus costuri substanțiale pe care compania și le-a asumat, dar care au exercitat o presiune financiară. Investițiile au fost realizat în scopul menținerii nivelului de satisfacție al clienților cât mai ridicat, iar acestea vor rămâne în patrimoniul Consiliului Județean Cluj. 

Solicitarea de modificare a tarifelor a fost transmisă Consiliului Județean Cluj, așa cum cere legislația în vigoare, cu 30 de zile înainte de implementare.

Consiliul Județean Cluj a amânat azi decizia privind tarifele pentru parcarea administrată de GOTO Parking de la Aeroportul Internațional Cluj.

Propunerea

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!