fbpx

Esteticiana impostoare, cunoscută ca ,,Dr. Lana”, a fost trimisă în judecată împreună cu soțul său

Svetlana Serghei, care se recomanda ca fiind Dr. Lana, va răspunde atât pentru practicarea fără drept a profesiei de medic cât și pentru înșelăciune.

Din 52 de femei operate de către falsul medic, doar 37 s-au constituit parte civilă considerându-se înșelate.

,,La data de 27.05.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus trimiterea în judecată a unei inculpate, cercetate sub cercetată sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, faptă prev. și ped. de art. 348 C. Pen. și înșelăciune în formă continuată (37 de acte materiale), faptă prev. și ped. de art. 244 alin. (1) și (2) C. Pen. cu aplicarea art. 35 alin. (1) C. Pen, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. Pen. și a unui inculpat, cercetat sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, faptă prev. și ped. de art. 48 alin. (1) rap la art. 348 C. Pen, cu aplicarea art. 41 alin (1) C. Pen. și complicitate la înșelăciune în formă continuată (37 de acte materiale), faptă prev. și ped. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 244 alin. (1) și (2) C. Pen. cu aplicarea art. 41 alin. (1) C. Pen și art. 35 alin. (1) C. Pen, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) C. Pen.

Inculpata este cetățean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, căsătorită cu inculpatul, cetățean român.

Începând cu anul 2019, inculpata, beneficiind de complicitatea soțului acesteia, a efectuat intervenții estetice minim invazive în diferite locații din Mun. București și din țară, aceasta nefiind înregistrată în Colegiul Medicilor din România, desfășurând profesia de medic pe teritoriul României fără drept de liberă practică în condițiile legii.

Astfel, aceasta și-a desfășurat activitatea pe raza Mun. București la două adrese din sectorul 1 și la o adresă din sectorul 2.

Printre intervențiile efectuate de aceasta se pot enumera injectările cu acid hialuronic, injectările cu botox, fox eyes, poceduri cu fire COG, PDO, procedurii de tip Jaw Line pentru remodelarea feței, etc, iar pentru efectuarea intervențiilor estetice, inculpata a utilizat anestezice injectabile.

Pentru a atrage cât mai multe cliente și pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, inculpata a utilizat platformele on-line, respectiv Facebook și Instagram, unde s-a promovat ca ”Dr. Lana”. Aceasta a solicitat programările doar prin intermediul aplicațiilor de telefonie mobilă, respectiv Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice ce ar fi putut fi înregistrate. Aceasta s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe rețelele de socializare a menționat denumirea de medic specialist intervenții minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică al acesteia pe teritoriul României și crescând gradul de încredere al acestora.

Substanțele și materialele folosite pentru efectuarea intervențiilor estetice au fost achiziționate de către inculpat, acesta solicitând distribuitorilor transmiterea substanțelor către toate adresele la care inculpata își desfășura activitatea.

Inculpații au manifestat precauție în desfășurarea activității infracționale, atât prin purtarea discuțiilor cu persoanele care au apelat serviciile inculpatei, dar și prin mijloacele de prevedere pe care aceștia le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinetul unde inculpata își desfășura activitatea. Sumele de bani încasate ca urmare a prestării serviciilor medicale au fost încasate doar în numerar atât de inculpată, cât și de inculpat.

În perioada 18.11.2019 – 04.12.2020, inculpata a efectuat intervenții chirurgicale estetice minim invazive asupra a 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare și s-au constituit parte civilă în procesul penal.” Se arată în comunicatul Ministerului Public.

Comments

comentarii

Un bărbat de 34 de ani a fost căutat de polițiști după ce a dispărut de acasă în data de 22 mai. Acesta a fost găsit mort în comuna Chinteni.... Citește mai mult
Programul „Fugi în curtea școlii” a revenit în Cluj-Napoca. Săptămâna aceasta copiii sunt invitaţi în curțile Școlii gimnaziale ,,Constantin Brâncuși" și Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu" pentru a participa la activități sportive.... Citește mai mult

Lasă un răspuns