Este acesta inceputul sfarsitului profesiei de avocat?

Inadmisibil! Mai mulți senatori propun printr-o lege ca juristii sa aiba aceleasi activitatii ca ale unui avocat definitiv, fara nicio cerinta, decat sa fie absolventi a unei facultati de drept!

Ioan Chelaru senator, Catalin Boboc senator, Liviu Bogdan Ciuca deputat, sunt doar cativa dintre initiatorii unei legi care va desfiinta profesia de avocat, dand posibilitatea oricarui absolvent de facultate de drept, prin infiintarea unei socitatati civile profesionale sa indeplineasca aceleasi atributii ca ale unui avocat sau chiar notar.

Articolul 4 din acest proiect de lege, aflat in dezbatere la Camera Senatului, stabileste aceleasi atributii in sarcina juristilor ca ale unui avocat inclusiv de reprezentare in fata instantei de judecata sau in fata parchetelor, atestare si acordare de data certa, precum si alte activitatii specifice avocaturii.

Singura cerinta pentru a putea desfasura o o asemenea activitate este absolvirea facultatii de drept, calitatea de cetatean si sa fii apt medical.

Este acesta inceputul sfarsitului profesiei de avocat? Sau se deschide cutia pandorei pentru infiintarea unui barou paralel asemenea barolui constituional al domnului Bota, al evaziunii fiscale si al incompetentei? Persoane cu diplome facute la scara blocului vor avea aceleasi competente ca ale unui avocat.

Proiectul de lege

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Expunerea de motive

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns