fbpx
Acasă » AVOCATURA » Dreptul civil a făcut ravagii. Candidați cu 81, 77 sau 75 de puncte, picați la examenul pentru Barou

Dreptul civil a făcut ravagii. Candidați cu 81, 77 sau 75 de puncte, picați la examenul pentru Barou

Ca să treci examenul pentru Barou, ai nevoie de 70 de puncte și nu mai puțin de 10 la fiecare din cele cinci materii. Exista candidați de anul acesta care au picat examenul cu 75, 77 sau chiar 81 (!) de puncte. Cu toții au ceva în comun. Au sub 10 la Drept Civil.

Cătălina Mihalea Rif, candidat pentru Baroul Bihor, a avut o medie de 81 de puncte. A fost prima respinsă din cauză că la Drept Civil a avut 9. Mircea Cătălin Gheorghe, canidat la Baroul București, respins cu 77 de puncte. Aceeași notă la Drept Civil. Eugen Ilișoi din Suceava este în aceeași situație. În Cluj sunt două astfel de cazuri: Alexandru Matache și Ioana Roman, ambii cu medie de 75 de puncte și 8 la Drept Civil.

”Problema e similară cu cea de anul trecut la grilele de la procedură civilă Au fost 5-6 grile, care fie care sunt greșite exact pe textul Codului Civil, fie erau discutabile din punct de vedere doctrinar. Si asta nu e normal. Sigur ca poate trebuia sa mai pot face două ca sa am 10, dar asta nu e o scuză pentru cei care au elaborat astfel de grile.”, ne-a relatat un candidat picat din cauza dreptului civil. 

Întrebările de la examen

Răspunsurile, după contestații

Comments

comentarii

Lasă un răspuns