fbpx

Două genți burdușite cu țigarete din Ucraina, confiscate în Autogara Cluj

Polițiștii au găsit o sută de cartușe de țigări din Ucraina în gențile unei femei când aceasta a ajuns în Autogara Cluj-Napoca din Ucraina.

Polițiști au depistat, ieri, o femeie de  31 de ani, din Ucraina, care avea asupra sa țigarete care trebuie plasate sub regim vamal.

”Astfel, au fost găsite asupra femeii 20.000 ţigarete de contrabandă. Cele 100  cartuşe de ţigarete erau transportate de către femeie în două genţi de voiaj şi urmau să fie comercializate ilicit. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 – Codul vamal.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi de suportul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Conform Codului vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina