fbpx

Dosarul în care Vasile Blaga fusese achitat în primă instanță se reia de la zero

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, astăzi, sentința Tribunalului București, prin care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL și actul europarlamentar, a fost achitat în octombrie 2017 pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dosarul se va rejudeca la Tribunalul Bucureşti.

“Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 2.198/30.10.2017, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală, în dosarul nr. 1.240/3/2017. Desfiinţează în integralitate sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 23.07.2020”, se arată în minuta CAB

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploieşti, pentru trafic de influență, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenţei, astfel încât respectiva firmă să obţină contracte cu două companii naţionale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns