clujust.ro

Doi tineri cercetați pentru proxenetism la Turda, cu victimă minoră. Unul a fost arestat, iar unul nu

Hotărâre ciudată a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Turda de astăzi: Din doi tineri acuzați de același lucru, că au făcut bani de pe urma practicării prostituției de către o minoră de 16 ani, doar unul a fost arestat preventiv, iar celălalt pus sub control judiciar.

”La data de 11 ianuarie a.c. polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii și cei ai Poliției municipiului Câmpia Turzii, cu sprijinul efectivelor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila și Galați, au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiile Brăila și Galați, în urma cărora au pus în executare 2 mandate de aducere pentru continuarea cercetărilor, într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de proxenetism în formă continuată.

În cauză sunt vizați 2 tineri, respectiv unul de 26 de ani, din județul Galați și un altul de 21 de ani, din județul Brăila, cercetați de polițiști după ce în perioada iulie – noiembrie 2022 ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției de către o minoră în vârstă de 16 ani, facilitând activitatea acesteia prin asigurarea clienților.

În cadrul perchezițiilor au fost identificate și ridicate bunuri de interes în cauză.

În urma activităților investigative și a probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore.”, a transmis IPJ CLuj.

În cursul zilei de azi, 12 ianuarie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, cu propunere de arestare preventivă. Astfel că, pe numele tânărului de 26 de ani a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar pe numele tânărului de 21 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2, raportat la art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpatului C G V , sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată, prev. de art. 213 alin. (1), (2) şi (3) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 12.01.2023 până la data de 10.02.2023 inclusiv.

În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. În temeiul art. 227 alin. 2, raportat la art. 211 din Codul de procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de inculpatul A E-G, , începând cu data de 12.01.2023.

În temeiul art. 215, alin. 1 din Codul de procedură penală stabileşte în sarcina inculpatului A E -G respectarea următoarelor obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat; – să informeze de îndată Poliţia Municipiului Câmpia-Turzii sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la Poliţia Municipiului Brăila conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În temeiul art. 215, alin. 2 din Codul de procedură penală stabileşte în sarcina inculpatului A E -G respectarea următoarelor obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza; – să nu se apropie de persoana vătămată N M A şi să nu comunice în nici un fel cu aceasta; Supravegherea respectării obligaţiilor care-i revin inculpatului A E -G , pe durata controlului judiciar, se va face de către Poliţia Municipiului Brăila”

Comments

comentarii

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew Europe) își anunță plecarea din USR - Uniunea Salvați Roomânia, din motive ce țin de direcția partidului.... Citește mai mult
Statuia lui Iuliu Maniu de lângă Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca a fost repusă pe soclu luni, după ce în weekend a fost pusă la pământ de muncitorii care efectuează lucrări de modernizare în zonă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!