fbpx

DNA vrea să cumpere tehnică pentru a putea intercepta convorbiri pe WhatsApp

Direcția Națională Anticorupție vrea să cumpere tehnică pentru a putea intercepta Whatsapp, spune procurorul șef DNA, Crin Bologa,  într-un interviu pentru G4Media.ro.

”Nu avem aşa ceva în prezent. Ăsta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru”, a spus Bologa.

DNA nu a primit încă bani de la buget pentru astfel de investiții, ci doar pentru cheltuielile cu personalul.

”Am primit o parte din aceşti bani, cu speranţa că la fiecare rectificare bugetară o să mai primim sume de bani. Noi am cerut astfel încât am vrut să ne dezvoltăm la nivelul cel mai bun pe care îl întâlnim în celelalte state ale lumii, Statele Unite, Germania sau Israel.”, a spus Bologa.

Acesta își dorește dezvoltarea aparaturii şi posibilităţii de a face filaje la nivel profesionist, dar a precizat că nu poate da detalii: ”avem specialişti la serviciul tehnic, ei au făcut… nu mă pricep la tehnica respectivă ca să dau „vreau aparatura aia, vreau aparatura asta”.

”De exemplu, există societăţi private în Israel sau în Italia care scot pe piaţă şi vând, la preţuri destul de importante, tehnologii care permit o interceptare a convorbirilor pe whatsapp. Nu avem aşa ceva în prezent. Ăsta ar fi un exemplu, dar trebuie sume serioase de bani pentru acest lucru.”, a declarat șeful DNA.

Acesta a precizat că DNA nu poate intercepta acum conversații purtate prin WhatsApp, veste bună pentru infractori: ”Păi se ştie că nu pot fi, chiar Whatsappul te anunţă de fiecare dată că nu pot fi interceptate… nu, nu o putem face noi, nu ştiu dacă o pot face alţii.”

Comments

comentarii

Poliţiştii efectuează, miercuri dimineaţă, 146 de percheziţii în mai multe judeţe din ţară, între care și Cluj, în două dosare de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere ilegală de lemne şi delapidare.... Citește mai mult
Ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, a venit în vizită la Cluj-Napoca și s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, cu care a discutat dezvoltarea ecosistemului local de inovare.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!