Dezvoltatorul imobiliar Nordis Management a depus astăzi la Tribunalul București o cerere de intrare în concordat preventiv. Reprezentanții Nordis: ”Cererea a fost depusă pentru a proteja interesele clienților”.
Grupul Nordis este unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din România, cu proiecte anunțate în mai multe zone din țară. ”Cererea a fost depusă pentru a proteja interesele clienților Nordis (…) Situația financiară a tuturor firmelor din Grupul Nordis este sub control”, a transmis, pentru G4Media.ro, managementul grupului după depunerea acestui dosar.
Ca răspuns la întrebările G4Media.ro pe marginea dosarului de astăzi, Grupul Nordis a transmis: ”Cererea a fost depusă pentru a proteja interesele clienților Nordis și pentru a securiza finalizarea tuturor proiectelor începute. Cererea respecta toate normativele legale în vigoare. Nu exista o legătură între această cerere și pronunțarea de pe data de 7.10.”
La întrebarea care este valoarea datoriilor Nordis Management, răspunsul a fost: ”Valoarea de piață a activelor Grupului Nordis depășește 131 mil Eur, ceea ce inseamna peste 20,7 mil Eur fata de valoarea potentialelor datorii, aceste date fiind publice.”
Ca mesaj pentru creditori, parteneri de afaceri și clienți, Grupul a precizat: ”Situația financiară a tuturor firmelor din Grupul Nordis este sub control, managementul firmei lucrează zilnic pentru finalizarea proiectelor începute si pentru semnarea contractelor de vânzare acolo unde clădirile sunt finalizate. Etapele de dezvoltare, respectiv fazele 2 si 3 a proiectului din Mamaia, proiectul din Bucuresti cat si cele din zona montana sunt în curs de finalizare. Celelalte proiecte din Bucuresti cat si Faza 1 a proiectului din Mamaia cat si Nordis Hotel Mamaia 5 stele au fost deja finalizate si in curs de operare, cu succes.”
Articolul 16 din Legea 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență prevede că ”Poate recurge la procedura de concordat preventiv orice debitor în dificultate financiară”.
În perioada de concordat, conform aceleiași legi, debitorul poate să își reorganizeze activitatea ”prin măsuri precum: restructurarea conducerii debitorului, modificarea structurii funcţionale, reducerea personalului sau orice alte măsuri considerate a fi necesare” (art. 24 din Legea 85/2014).