fbpx

Dezvoltatorul imobiliar din afacerea cu utilaje neconforme de produs măști anchetată de DNA

Una din firmele care a livrat utilaje pentru produs măști către fabrica de arme Romarm SA, al cărei director general este inculpat în dosarul DNA alături de Victor Pițurcă, este Interarms Impex, deținută de trei italieni, din care unul este jucător important pe piața imobiliară din Capitală.

”Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată (Pițurcă – n.red) în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).”, se arată în comunicatul DNA

Din asocierea de firme la care face referire Direcția Națională Anticorupție face parte și Interarms Impex SRL, societate deținută de trei italieni, după cum au arătat cei de la Antena 3 CNN.

sursa grafic: antena3.ro

În 31 martie 2020, Romarm semnează contractul cu compania Interarms Impex SRL, pentru 979.866 de dolari plus TVA.  Două zile mai târziu, firma primește jumătate din sumă, iar după alte patru zile, încă 20%. Banii provin dintr-un credit luat de Romarm de la CEC. (O investigație Rise Project pe această temă AICI)

Interarms Impex SRL a fost fondată în 2015 de italianul Andrea Barsanti într-un apartament din sectorul 5 al Capitalei. Ar fi trebuit să  activeze în zona hotelieră, dar nu a făcut nimic până anul următor, când capitalul social a sărit de la două sute de lei la aproape 400 de mii de euro, în urma cooptării altor doi asociați italieni, Michele Nusco și Nicola Meuli. Compania s-a reprofilat pe comerț, inclusiv de arme și muniții.

Interarms importă în România armament produs de italienii de la Beretta. În iunie anul trecut, ministrul Economiei Nicolae Bădălău a semnat un protocol de colaborare cu Beretta pentru producția de arme de asalt în România.

În decembrie 2019, Interarms a câștigat cinci contracte în valoare de 14.7 milioane lei cu Uzina Mecanică Sadu, aflată și ea sub umbrela Romarm.

Mai jos sunt toate firmele celor trei asociați din Interarms.

sursa grafic. Termene.ro

Asociat din Interarms, jucător important pe piața imobiliară

Michele Nusco, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti, deține 35% din firma Interarms.

În octombrie 2022, Nusco anunța că revine pe piaţa de birouri cu o investiţie de 100 mil. euro în 50.000 mp de office şi retail.

Grupul Nusco merge mai departe cu proiectul Nusco City din Pipera şi vrea să construiască o componentă de birouri alături de  una comercială şi un bulevard cu două benzi pe sens şi linie de tramvai în urma unei discuţii cu Primăria Sectorului 2.

Nusco Imobiliara, dezvoltatorul imobiliar controlat de familia Nusco, a demarat în 2020 în zona Pipera din Capitală, unde are şi showroomul Pinum alături de o fabrică de uşi, un nou proiect imobiliar care a demarat cu două faze de rezidenţial formate din patru blocuri cu şapte etaje şi 310 apartamente.

Familia Nusco a intrat pe piața românească în anii `90 prin achiziția fostei fabrici de prelucrare a lemnului din Pipera, pe care a transformat-o în producătorul de uși și ferestre Pinum. Acum, fabrica se pregătește să intre în procedura de mutare, în hale cu o suprafață dublă față de cea ocupată, în prezent, în Pipera. Intenția este aceea de a crește capacitatea de producție actuală a fabricii.

Nicola Meuli a fost administrator unic al companiei petroliere Eni Romania (fosta Agip Romania).

Comments

comentarii

Universitatea Cluj a pierdut, sâmbătă, meciul contra Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out. Partida s-a termina cu scorul de 2-1 (0-0).... Citește mai mult
Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult

Lasă un răspuns