fbpx

Descinderi DNA în forță la 20 de instituții, între care Depoul CFR Cluj

Descidenri DNA la 20 de instituții din țară, dar și la alte 28 de firme și persoane fizice. O locație a perchezițiilor este Depoul CFR din Cluj, din Dâmbul Rotund, potrivit ClujToday.ro

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2014.

În cursul zilei de 10 decembrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 48 locații situate în mun. București și județele: Timiș, Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Arad, Suceava, Galați, Iași și Constanța, din care 20 sunt instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.”, a anunțat DNA printr-un comunicat.

Procurorii DNA efectuează percheziții la Depoul CFR Cluj. Descinderile vizează acte de corupție efectuate de conducerea SNCFR. Printre birourile percheziționate se numără cel al șefului de depou Bogdan Holdiș, potrivit ClujToday.ro.

Contactat de CLUJUST.ro, directorul Regionalei CFR Călători Cluj, Radu Șofron, a confirmat că sunt percheziții la depou. ”Eu sunt plecat la București, dar am vorbit la Cluj și sunt anchetatorii la depou. Trebuie precizat că depoul este la Regională doar din 10 noiembrie. Înainte a ținut direct de București, de structura centrală CFR Călători”, a spus Șofron.

Procurorii anticorupţie au descins acasă la şeful Consiliului Judeţean, Titu Bojin, dar şi la sediul instituţiei, cel al Apelor Române Banat şi la nu mai puţin de 17 primării. În vizor se află mai multe contracte de lucrări publice despre care DNA suspectează că ar fi fost acordate ilegal”, potrivit realitatea.net

Nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat în mod fraudulos contracte de furnizare de produse, în valoare totală de peste 170.000 de lei, cu firma Ecomet West SRL, controlată de un apropiat al președintelui Consiliului Județean (CJ) Timiș, Titu Bojin, conform unor surse judiciare.

depou cfr cluj

Contractele, cu valori de până la 25.000 de lei, au fost încheiate în vara anului 2014 între depourile din București, Arad, Timișoara, Brașov, Sibiu, Galați, Cluj, Iași, Suceava și Ploiești și societatea comercială controlată de George Didilă.

Cel care i-a determinat pe șefii depourilor să-și încalce atribuțiile de serviciu și să atribuie contractele ilegal, prin fraudarea procedurilor de achiziție, este Teodor Alexandru Gavriș, director în cadrul CFR Călători. El este suspectat și de faptul că a făcut demersuri pentru alocarea către subunitățile din teritoriu a fondurilor necesare achitării contractelor, deși cunoștea faptul că prețurile erau supraevaluate.

Societatea Ecomet West SRL ar fi beneficiat și de mai multe contracte de achiziții publice încheiate cu primării și alte instituții publice din județul Timiș, în urma presiunilor exercitate de președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns