fbpx

Denunțătorul lui Avram Gal este ”client” vechi al DNA. Vezi cine este și ce relație au cei doi

Clujeanul Avram Gal a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, dar cumpărătorul influenței, nu. Asta pentru că acesta l-a denunțat pe Gal. Este vorba despre prahoveanul Bogdan Crăciunoiu, patronul firmei Dyomedica, care are la activ o condamnare într-un dosar DNA și un denunț în alt dosar al procurorilor anticorupție din 2015.

În rechizitoriul prin care Avram Gal, fost viceprimar în Câmpia Turzii și fost consilier la cabinetul unui parlamentar, a fost trimis în judecată, se arată că ”la data de 23 iunie 2020, a fost înregistrat denunțul formulat de Crăciunoiu Daniel Bogdan în legătură cu modalitatea în care a fost încheiat contractul nr…/23.03.2020 având ca obiect vânzarea cantității de 2.000.000 bucăți măști de protecție N95/FFP2, la un preț de 3,5 USD, prețul total fără TVA fiind de 7.000.000 USD”

Nu este prima dată când numele lui Bogdan Crăciunoiu apare într-un dosar DNA. Mai întâi, în ianuarie 2015 apărea în comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a mai multor persoane, între care secretarul general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru fapte de corupție în legătură cu organziarea unor evenimente agricole. În acest dosar, Crăciunoiu a primti la fond o pedeapsă de 3 ani închisoare cu executare, dar în apel s-a schimbat în suspendare.

În septembrie 2015, în regăsim pe Crăciunoiu în calitate de denunțător al managerului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Alexandru Băloi, acuzat că a primit mită ”un mizilic” de 7.000 lei. Mizilic în comparație cu sumele vehiculate în noul dosar din 2020, în care prahoveanul Crăciunoiu este denunțător.

Acesta și-a pus la dispoziția procurorilor DNA telefonul, din care au fost extrase mesaje cu clujeanul Marius Avram Gal.

”Astfel, în data de 16.03.2020 între GAL MARIUS AVRAM și CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN a avut loc un schimb de mesaje pe aplicația (…..). În cadrul respectivei conversații, la ora 13:16, în contextul în care cei doi vorbeau despre produse și echipamente împotriva Covid, GAL MARIUS AVRAM l-a întrebat pe CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN : „Pe (…..) de la (…..) îl știi? Cu el trebuie vorbit pentru teste”, răspunsul lui CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN a fost transmis la 13:18 fiind negativ „Nu”. În continuare, GAL MARIUS AVRAM i-a transmis „Dacă vrei îl convoc eu la lot”, răspunsul lui CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN fiind „Ok”.

În continuare, la ora 14:26, GAL MARIUS AVRAM i-a transmis o poză reprezentând imaginea unei cărți de vizită al unui angajat al CN UNIFARM S.A., precum și următorul mesaj „O avem pe doamna în portofoliu”. La ora 14:27, CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN i-a comunicat „poate dezvoltăm ceva”, imediat GAL MARIUS AVRAM i-a transmis „Ne așteaptă”.

În data de 19.03.2020, CRĂCIUNOIU DANIEL-BOGDAN i-a transmis la ora 09:24 lui GAL MARIUS AVRAM, referitor la întrebarea acestuia dacă are vreo veste, că „încă nu, analizează pechinezii stocul, sper ca astăzi să am o certitudine”., se arată în rechizitoriu.

Oficial, Avram Gal este acuzat de DNA că a primit de la Crăciunoiu 440.000 lei (circa 100.000 dolar) pentru intervenția la Unifarm.

Sursele Clujust spun că Gal și Crăciunoiu au fost amici și parteneri de afaceri. Cei doi ar fi  pornit împreună afacerea cu măști din China, iar firma lui Gal din Câmpia Turzii a încheiat contract cu firma lui Crăciunoiu, Dyomedica, pentru a o promova în Transilvania, contract de 100.000 lei. Din afacerea cu măști, Gal ar fi avut de încasat o treime din profitul de 1 milion de dolari, însă când să încaseze, Crăciunoiu l-a denunțat la DNA. Acum, Gal are interdicție să ia legătura cu Crăciunoiu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns