fbpx

Decizie de carantinare, anulată la revizuire ca urmare a anulării Hotărârii CNSU nr. 9/2021

Tribunalul București a decis, în revizuire, schimbarea unei decizii definitive prin care se respinsese contestația împotriva unei Decizii de carantinare emisă de DSP pe numele unei avocate la întoarcerea în țară din Luxembourg.

Avocata Elena Radu, în calitate de reclamantă în proces, a obținut, pe calea extraordinară a revizuirii, admiterea contestației împotriva Deciziei de carantinare din 6 mai, iar acum se gândește la acțiune civilă pentru despăgubiri și plângere penală pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

”Schimbă în parte decizia civilă nr.1399 din 13 mai 2021 a Tribunalului București Secția a III-a Civilă, pronunțată în dosarul nr.10186/302/2021 în sensul că:

Admite apelul declarat împotriva sentinței civile nr.4058 din 10 mai 2021 a Judecătoriei Sectorului 5 București.

Schimbă în parte sentința apelată în sensul că:

Admite contestația și anulează Decizia de confirmare a carantinării nr.760631 din 6 mai 2021 emisă de Direcția de Sănătate Publică București. ”, se arată în decizia dată în revizuire în 14 iulie.

Extras din motivare: ”Tribunalul reține că înscrisul nou invocat în susținerea prezentei cereri de revizuire îl reprezintă Decizia nr.3479 din 9 iunie 2021 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr.3251/2/2021, prin care s-a dispus anularea hotărâreii CNSU nr.9/2021.”

”Din înscrisurile existente la dosar, respectiv din rezultatul testului RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 din data de 05.05.2021, rezultă faptul că revizuentei i-a ieșit negativ acest test, încadrându-se ca atare în ipoteza prevăzută de art. 2 alin.1 din Hotărârea CNSU nr. 09/2021, care prevedea măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru perioada de 10 zile.

În condițiile în care prin Decizia nr.3479 din 9 iunie 2021 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr.3251/2/2021 s-a dispus anularea Hotărârii CNSU nr.9/2021, tribunalul apreciază că prezenta cerere de revizuire, formulată în baza art.509 alin.1 pct.5 C.proc. civ, este întemeiată.

Astfel, o hotărâre judecătorească se încadrează în perimetrul înscrisurilor noi prevăzute de legiuitor pentru fundamentarea unei cereri de revizuire atunci când judecătorul investit cu soluționarea unei cereri de revizuire apreciază acest înscris ca fiind apt să conducă la o altă soluție decât cea pronunțată prin hotărârea judecătorească vizată de cerere de revizuire”

Decizia completă AICI

Acum, avocata Elena Radu se întreabă pe Facebook dacă să le facă plângere penală celor care au privat-o ilegal de libertate:

”Pe tot parcursul perioadei de carantinare le-am spus tuturor: și DSP și Poliției și judecătorilor că nu am de ce să stau în carantină (să fiu privată de libertate) pentru că nu este niciun act normativ în vigoare care să stabilească acest lucru. Din acest motiv, celor de la DSP și de la Poliție care mă sunau să mă verifice le spuneam că eu sunt privată de libertate în mod ilegal pentru că nu au în baza a ce să mă carantineze (nefiind indicat nici măcar în decizia de carantinare care este temeiul de drept pentru care mi-au aplicat această măsură), iar judecătorilor le-am spus că nu există un act normativ care să stabilească perioada de carantinare.

Toți m-au ignorat și am fost privată de libertate în mod ilegal 10 zile (că toți știți că dacă părăsești locația = dosar penal, infracțiune. Nu ai voie să ieși din casă).
– La 14.07.2021 reușesc să anulez în mod definitiv decizia de carantinare pentru că era nelegală. Adică după vreo 2 luni de acțiuni prin instanță în care am spus în permanență același lucru, în final s-a constatat ceea ce am susținut în permanență: carantina care mi-a fost instituită a fost nelegală.
Așa că acum stau pe gânduri ce să fac.
Să fac numai acțiune în despăgubiri împotriva statului pentru că am fost privată de mai multe drepturi fundamentale în mod nelegal?
Să fac plângere penală pentru privare de libertate în mod ilegal?  (Că se pare că degeaba le spui în toate modalitățile autorităților că ceea ce fac ei este împotriva legii pentru că ei nu mai respectă nimic și puțin le pasă. Poate dacă le fac plângere penală vor învăța, în final, că legea trebuie respectată, iar drepturile și libertățile fundamentale la fel și că nu pot să își bată joc de cetățeni după cum au chef).

Să fac acțiune pentru încălcarea unor drepturi fundamentale și plângere penală pentru privare de libertate în mod ilegal?”

Comments

comentarii

Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult
Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.... Citește mai mult

Lasă un răspuns