fbpx
Ion Turculeanu

De tot râsul! Un vicepreședinte UNBR a cerut opinia Parchetului General despre proiectul ”avocatul specializat” Răspunsul e…elegant

Procurorul general Gabriela Scutea i-a trimis președintelui UNBR, Traian Briciu, răspunsul la adresa vicepreședintelui Ion Turculeanu (Baroul Dolj), cel care a și inițiat ideea de specializare a avocatului.

Scutea răspunde elegant că nu are treabă parchetul cu modificările legislative ce privesc profesia de avocat.

”Vă aducem la cunoştinţă faptul că la data de 21 octombrie 2020 domnul avocat Ion Turculeanu, vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România, a adresat o solicitare procurorului general al Parchetului de pe Iângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inregistrată sub numărul 12524/10568/2020, privind exprimarea unui punct de vedere în legătură cu necesitatea şi oportunitatea implementării proiectului de completare a Statutului profesiei de avocat, cu capitolul „Avocatul specializat”, în vederea alinierii profesiei de avocat la standardele europene.

in referire la această solicitare, vă comunicăm că potrivit dispoziţiilor din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, şi Regulamentul de ordine interioară al parchetelor aprobat prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 947 din 14 noiembrie 2019, nu intră în sfera de atribuţii a procurorilor din cadrul Ministerului Public de a formula puncte de vedere sau opinii asupra unor pachete de acte normative care nu au incidenţă asupra activităţii profesionale şi competenţei acestui minister.” , se arată în răspuns.

Pe grupurile de avocați e delir!

Avocata Cosmina Cerva din Baroul București a comentat: ”Vicepreședintele UNBR întreabă Parchetul ICCJ daca este necesar/oportun să se specializeze avocatul.

Răspunsul Procurorului General, ascuns de ochii avocaților dar scos la lumina de surse din anturajul Baroului București, este o palmă pe obrazul profesiei de avocat.

Este foarte grav ca un vicepreședinte UNBR să solicite astfel de puncte de vedere, in special când nu există acordul organelor profesiei.
Deloc întâmplător, domnul vicepreședinte este și unul din inițiatorii proiectului “avocatul specializat”, proiect care nu are susținerea corpului avocaților.

De ce a simțit nevoia domnul vicepresedinte sa ceară ajutor în susținerea proiectului de la PG?  Poate ne va răspunde după aceasta postare sau daca organele profesiei vor sancționa acest derapaj.”

Avocata Silvia Uscov a notat: ”Domnul VP UNBR Turculeanu o fi trimis aceeași adresa și la CSM, ICCJ, Ambasada SUA, Germaniei, Franței, Suediei etc? Eu zic sa încerce și la Parlamentul European, măcar pe la Comisie, undeva. Nu se poate sa lase avocații romani nespecializați. Felicit Procurorul General al României pentru răspunsul elegant! Mai puțin lipsită de eleganta a fost atitudinea VP UNBR, care plusează pentru a-și satisface acest interes lăuntric.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina