fbpx

Danilet: “nu voi mai da curs niciunei chemari la CSM sau Inspectie pentru presupuse delicte de opinie”

Judecatorul Cristi Danilet a anuntat, in 11 aprilie, pe Facebook ca nu va merge la CSM saptamana viitoare, unde este chemat ca urmare a unor actiuni ale Inspectiei Judiciare cu privire la postari ale magistratului pe reteaua de socializare.

“Săptămâna viitoare ar trebui să merg la CSM pentru a răspunde de anumite afirmații făcute de mine în mediul online. Sunt trei astfel de acțiuni derulate împotriva mea de la începutul acestui an și încă una in stadiu incipient.

Vreau să fie foarte clar: nu accept să dau explicații nimănui pentru ceea ce scriu sau spun, cât timp nu comentez dosare în curs de derulare, nu critic colegi și nu instig la încălcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesând aspecte socio-juridico-politice încă din anul 2003. Până acum, niciodată nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmațiile mele sunt în aceeași manieră, relevând o constanță a principiilor pe care le susțin de mulți ani și care sunt conforme standardelor internaționale privind justiția.

Brusc însă, au apărut mai multe autosesizări ale Inspecției care are puterea de a alege în mod arbitrariu pe ce magistrat să urmărească și pentru ce postări și interviuri. Ei bine, de azi înainte nu voi mai da curs niciunei chemări la CSM sau Inspecție pentru presupuse delicte de opinie. În România încă avem libertatea de expresie și înțeleg să îmi exercit acest drept ca orice alt cetățean, în mod demn și integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guvernează statutul magistraților.”, a scris Danilet pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina