fbpx

Danileț: ”ceea ce se întâmplă în aceste zile e o grea lovitura pentru imaginea justiției”

Judecătorul Cristi Danileț, fost membru CSM, susține că ceea ce se întâmplă în aceste zile (faptul că PSD a propus-o pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justițeii) este o grea lovitură pentru imaginea justiției.

”Să fim realiști: nimeni cu scaun la cap nu renunță la calitatea de magistrat pentru un post temporar politic. Într-o astfel de situație calculele se fac pe termen lung.

Așadar, întrebarea nu este de ce un magistrat s-ar duce ca ministru. Ci întrebarea este ce i s-a promis magistratului după ce nu va mai fi ministru: dacă e vorba de revenirea în magistratură, atunci CSM e compromis total, pt ca înseamnă că susține înțelegerile politice subterane (apropo, anul trecut s-a modificat legea pentru ca un magistrat cu minimum 10 ani vechime plecat din functie sa poată reveni apoi doar cu aprobarea CSM, modificare împotriva voinței noastre, iar acum înțeleg de ce a trecut…).

Dacă e vorba de o alta funcție politică promisa unei persoane care era magistrat la data “negocierii”, înseamna ca suntem mai naivi decât credem și avem printre magistrați “politicieni sub acoperire”.

Oricum ar fi, ceea ce se întâmplă în aceste zile e o grea lovitura pentru imaginea justiției care trebuie să rămână în afara ședințelor de partid. Sunt absolut sigur că Inspecția Judiciara și CSM nu vor avea vreo reacție, iar asociațiile pe cale de dispariție obișnuite sa furnizeze magistrați în functii politice vor susține astfel de demersuri clamand – paradoxal – independenta justiției.”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina