fbpx

Curs de apă deviat pentru blocuri = inundație pe stradă la fiecare ploaie

La fiecare ploaie serioasă, strada Măceșului din cartierul Bună Ziua, Cluj-Napoca, este inundată și poți să o traversezi doar cu mașini de teren. Pozele sunt grăitoare. Locuitorii de pe stradă, constituiți într-o asociație, dau vina pe blocurile aflate în contrucție. Momentan, lucrările sunt suspendate din cauza procesului intentat de asociație dezvoltatorilor imobiliari și primăriei.

”Imaginile de mai jos au fost surprinse azi in urma precipitatiilor. Acestea ilustreaza clar efectele urbanismului la intamplare practicat de administratia locala, mai exact efectele devierii fara autorizare a unui curs natural de apa, in vederea construirii unui ansamblu ilegal de locuinte colective mari intr-o zona de case,fara respectarea reglementarilor urbanistice in vigoare.

Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului va sesiza toate institutiile statului care au competente in acest domeniu (Agentia pentru Protectia Mediului,Garda de Mediu,Administratia Bazinala Somes Tisa,Primaria Cluj) pentru a lua masurile legale ce se impun pentru aducerea paraului la cursul si forma initiala. Totodata vom formula plangere penala pentru infractiunea de interventie neautorizata asupra unui curs natural de apa.”, a precizat președintele asociației, Elek Levente.

Nu există aviz de la Apele Române

raspuns Apele Romane

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina