fbpx

CSM: Procurorul din Cluj care a întrerupt ședința în semn de protest pentru autostrăzi nu a încălcat Codul deontologic

Secția pentru pricurori din CSM a constatat că procurorul din Cluj care a întrerupt ședința în semn de protest pentru autostrăzi nu a încălcat Codul deontologic.

Pe rolul Secției a fost Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 19-3249 având ca obiect posibila încălcare a normelor codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.

Soluţia: ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că nu există indicii cu privire la încălcarea de către domnul Ciauşu Rareş, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată-Serviciul Teritorial Cluj a normei de conduită prevăzută de art. 17 din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor”

Articolul 17 din Cod prevede: ”Judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate.”

La propunerea procurorului Rareș Ciaușu, o ședință de judecată de la Tribunalul Cluj a fost întreruptă 15 minute în 15 martie în cadrul protestului național pentru autostrăzi #Șîeu

O ședință de judecată de la Tribunalul Cluj a fost suspendată 15 minute pentru autostrăzi #sieu

Comments

comentarii

Lasă un răspuns