fbpx

CSM isi manifestă “surprinderea și regretul” față de atitudinea UNBR

CSM a emis un comunicat in care isi manifesta dezamagirea fata de faptul ca UNBR genealizeaza cazurile de conflict intre avocati si magistrați.

“Consiliul Superior al Magistraturii a luat act de „Campania desfășurată de Uniunea Națională a Barourilor din România de conștientizare a rolului și importanței avocatului în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, în cadrul căreia sunt semnalate „disfuncționalități frecvente” pe care le întâmpină avocații în desfășurarea activităților judiciare în plan local. Cu această ocazie, se subliniază importanța rolului avocatului în cadrul activităților judiciare și se atrage atenția asupra necesității existenței unei relații de calitate între avocați și magistrați, pentru buna organizare a procedurilor judiciare.

Cu toate acestea, Consiliul observă că disfuncționalitățile menționate în relația dintre avocați și magistrați au fost identificate în anumite situații punctuale, fapt pentru care își manifestă surprinderea și, totodată, regretul față de atitudinea Uniunii Naționale a Barourilor din România de a generaliza aceste cazuri. Modul de prezentare a problemelor identificate pe plan local conturează o imagine nereală a raporturilor dintre avocați și magistrați, care, în cea mai mare parte, se desfășoară în condiții optime.

În acest context, Consiliul consideră că soluția dialogului deschis reprezintă o modalitate adecvată de remediere a problemelor semnalate, în vederea identificării celor mai eficiente mecanisme pentru a evita pe viitor orice deficiențe întâmpinate de avocați în desfășurarea procedurilor judiciare.

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!