fbpx

Colecție de ceasuri de lux, provenită de la o firmă condamnată penal, scoasă la licitație de ANAF cu 1,67 milioane lei

Agenția Națională de Administrare Fiscală a scos la licitație o colecție de ceasuri de lux (Cartier, Rolex, Mont Blanc, Breitling, Hublot și altele) din patrimoniul unei firme condamnat la amendă penală de 700.000 de lei pentru evaziune și spălare de bani într-un dosar trimis în judecată de DNA în acum 9 ani.

”ANAF organizează în data de 26.09.2023, ora 15:00, în București, str.Lucrețiu Pătrășcanu nr.10, Corp B, sector 3, licitația următoare:

– Ansamblu de bunuri mobile, ceasuri – 122 buc., preţ de pornire al licitaţiei 1.671.850 lei. Conform prevederilor titlului VII din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, la prețul de adjudecare se va adăuga TVA de 19%.”, a anunțat Agenția.

Lista cu ceasurile

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Ceasurile provin de la firma Belgravo Trade, condamnată într-un dosar DNA cu mai mulți inculpați, între care și avocatul Florin Cătălin Ivan din Baroul București, care recent a încercat să obține eliberarea printr-o contestație la executare, care i-a fost respinsă de Curtea de Apel București.

Prin decizia penală nr. 221 din 24.06.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

”Condamnă pe inculpatul ROȘU BOGDAN, administrator a două societăți comerciale, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Condamnă pe inculpatul ROȘU ION, asociat și administrator a două societăți comerciale, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Condamnă pe inculpatul IVAN FLORIN – CĂTĂLIN, administrator al unor societăți comerciale la data faptelor, în prezent avocat în Baroul București, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul PAGLIOTTO PAOLO, împuternicit a două societăți comerciale, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpata S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 700.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Condamnă pe inculpata S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 20.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

În cazul inculpatului Pagliotto Paolo, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Achită pe inculpatul ROȘU ANDREI pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la evaziune fiscală, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.

Obligă pe inculpații Roșu Bogdan, Roșu Ion, Pagliotto Paolo și Ivan Florin Cătălin și inculpata persoană juridică S.C. Belgravo Trade International S.R.L., în solidar, la plata către partea civilă, Direcția Generală a Finanțelor Publice București, a sumei de 5.218.950 lei, reprezentând despăgubiri civile, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi și penalități) calculate conform legislației fiscale, începând cu data scadenței obligației de plată și până la data executării integrale a plății (inculpatul Ivan Florin Cătălin doar până la limita sumei de 468.492,5 lei).

Obligă pe inculpații Roșu Bogdan, Roșu Ion și inculpata persoană juridică S.C. Double Image International S.R.L. ( în prezent SC Legal Gate Solutions SRL), în solidar, la plata către partea civilă, Direcția Generală a Finanțelor Publice București, a sumei de 56.314 lei, reprezentând despăgubiri civile, la care se adaugă obligațiile fiscale accesorii (majorări, dobânzi și penalități) calculate conform legislației fiscale, începând cu data scadenței obligației de plată și până la data executării integrale a plății.

Dispune comunicarea prezentei hotărâri la data rămânerii definitive către Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Obligă pe fiecare dintre inculpații Roșu Bogdan, Roșu Ion, Pagliotto Paolo, Ivan Florin Cătălin, SC Belgravo Trade Internatinoal SRL și SC Double Image Internatoinal SRL( în prezent SC Legal Gate Solutions SRL) la plata sumei de câte 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Obligă apelanții intimați inculpați Roșu Bogdan, Pagliotto Paolo, Ivan Florin Cătălin, Roșu Ion și S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L., prin lichidator judiciar, la plata sumei de câte 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.”

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 05 martie 2014,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În perioada 2008-2010, în calitate de asociați și administratori ai S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. și S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L., inculpații Roșu Bogdan și Roșu Ion au omis înregistrarea în contabilitate a tuturor operațiunilor economice desfășurate și a veniturilor realizate de cele două firme, evidențiind totodată în actele contabile operațiuni economice fictive.

Cele două firme aveau ca obiect de activitate achiziționarea de ceasuri de lux și bijuterii din metale prețioase, ce erau comercializate ulterior către persoane fizice prin intermediul magazinelor de prezentare din București și Constanța, dar și al site-ului dedicat, belgravo.ro

Cea mai mare parte a banilor încasați de la astfel de clienți, pentru care nu erau întocmite documente fiscale, iar operațiunile nu erau înregistrate în contabilitate, se întorceau în conturile BELGRAVO TRADE S.R.L. și S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L. prin intermediul unor plăți fictive, din partea unor societăți cipriote, controlate de aceștia ori sub formă de contracte de împrumut – creditare societate.

În realizarea activității infracționale, cei doi inculpați au fost sprijiniți de către Roșu Andrei și Pagliotto Paolo, în calitate de împuterniciți ai celor două societăți comerciale dar și de Ivan Florin Cătălin. Acesta din urmă a furnizat către S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. facturi care nu corespund unor operațiuni economice reale și care au fost înregistrate în contabilitatea acestei firme, beneficiind de deducerea TVA aferentă.

În anul 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală , inculpatul Roșu Ion a cesionat fictiv părțile sociale ale S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. către o altă societate comercială.

Prin aceste activități a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 9.786.965 RON.

Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

Începând cu anul 2008, S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L., deținută de inculpații ROȘU ION și ROȘU BOGDAN ar fi inițiat o relație de afaceri cu un partener intracomunitar, din Italia, constând în achiziționarea de la acesta de ceasuri de lux și bijuterii în scopul revânzării în România.

Persoana care a intermediat relația dintre cele două societăți și care s-a și ocupat de transportul bunurilor și de plăți ar fi fost inculpatul PAOLO PAGLIOTTO, care deținea și o firmă din Italia.

Relațiile comerciale s-ar fi derulat în condiții bune și cu respectarea obligațiilor asumate de ambele părți până la sfârșitul anului 2009 – începutul anului 2010, când S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. ar fi achiziționat în mai multe tranșe, marfă în valoare de 502.427,65 euro, pe care nu ar mai fi plătit-o furnizorului.

În luna decembrie 2009, inculpatul PAOLO PAGLIOTTO ar fi ridicat marfă în valoare de 297.700 Euro de la partenerul italian, care urma să fie predată de asemenea inculpatului ROȘU BOGDAN. Documentele însoțitoare ale mărfurilor ar fi fost unele de predare în regim de consignație către o societate cipriotă, despre care inculpatul ar fi cunoscut că îi aparține lui ROȘU BOGDAN.

Ulterior, inculpatul PAOLO PAGLIOTTO ar fi reclamat autorităților italiene comiterea unei tâlhării asupra sa, la biroul său din Verona, în urma căreia ar fi fost deposedat de bunurile pe care le transporta, motiv pentru care reprezentanții BELGRAVO TRADE S.R.L. ar fi refuzat să mai achite marfa achiziționată.

La data de 01.06.2010, partenerul italian ar fi formulat plângere penală împotriva inculpaților ROȘU BOGDAN și PAGLIOTTO PAOLO pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.

La data de 06.09.2010, la dosarul privind plângerea formulată de partenerul italian ar fi fost conexate alte două plângeri penale, formulate de societăți comerciale italiene, împotriva partenerilor români pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul fiind de 502.200 euro.

În urma unui control efectuat de A.N.A.F. – D.G.F.P. București, la data de 28.11.2011, a rezultat că, pe de o parte, S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. ar fi omis înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni contabile, iar pe de altă parte că ar fi înregistrat în mod fictiv operațiuni de livrări intracomunitare de ceasuri, bijuterii, etc. către societăți comerciale din Cipru, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 11.807.296 lei.

Astfel, deși vânzarea ceasurilor, bijuteriilor și altor accesorii achiziționate se făcea în cea mai mare parte către persoane fizice, nu ar fi fost întocmite documente fiscale în acest sens, marfa fiind facturată și înregistrată în contabilitate ca vânzare intracomunitară către un număr de 4 societăți din Cipru, în scopul deducerii frauduloase de T.V.A.

În cursul anului 2010, inculpatul ROȘU ION ar fi cesionat fictiv părțile sociale ale S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. către o firmă, reprezentată de un cetățean moldovean , în scopul sustragerii de la urmărirea penală.

Începând cu același an, inculpații ROSU BOGDAN și ROȘU ION ar fi început să utilizeze în vederea realizării de operațiuni comerciale o altă societate pe care o dețineau, S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L., care ar fi fost de altfel folosită pentru vânzarea bunurilor achiziționate anterior prin intermediul S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L.

Cu ocazia unei verificări fiscale, întocmite de către consilieri superiori din cadrul A.N.A.F. – D.G.F.P. București, s-a stabilit faptul că S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L. ar fi dedus nelegal Taxa pe Valoarea Adăugată pentru perioada 01.01.2010-30.11.2011, în cuantum de 787 081 lei .

Documentele prezentate de societate pentru justificarea deducerii de TVA cu ocazia livrărilor intracomunitare nu ar fi reprezentat documente justificative care să ateste că bunurile ar fi fost transportate în afara teritoriului României și ar fi ajuns în celălalt stat membru(contractele cu clienții nu ar fi avut înscrise numele și calitatea persoanelor care reprezintă aceste firme, ci doar ștampile însoțite semnături ilizibile și nu ar exista documente care să reprezinte dovada transportului, în fapt a mărfurilor ).

În ceea ce-l privește pe inculpatul IVAN FLORIN CĂTĂLIN, acesta ar fi furnizat facturi nereale privind achiziționarea mai multor ceasuri de valoare de către S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. de la una din firmele sale, care la rândul său, le-ar fi cumpărat de la o altă societate, declarată contribuabil inactiv. Mai mult, această firmă, care nu ar fi deținut documente de proveniență a bunurilor, avea ca obiect de activitate comerțul cu cereale.

În cauză s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra a două imobile, apartinând inculpatului ROȘU BOGDAN și asupra bunurilor mobile aparținând inculpaților ROȘU BOGDAN, ROȘU ION, S.C. BELGRAVO TRADE S.R.L. și S.C. DOUBLE IMAGE INTERNATIONAL S.R.L.

A fost dispusă instituirea popririi pe sumele existente în conturile bancare ale inculpaților ROȘU BOGDAN, ROȘU ION ȘI PAGLIOTTO PAOLO.”

Comments

comentarii

Rapid-CFR Cluj, ultimul meci din etapa a 10 a Superligii, disputat pe terenul echipei giuleștene, s-a încheiat cu scorul 3-1.... Citește mai mult
Într-un spațiu inedit, amenajat în pepiniera Iulius din complexul USAMV Borhanci, pasionații de jazz și iubitorii de muzică au fost martorii unei experiențe muzicale intime în acest weekend, în cadrul  Pop-up Jazz Club (PJC).... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!