fbpx

CSM a respins reînvestirea unei judecătoare în funcția de director adjunct INM

Plenul CSM a respins reînvestirea judecătoarei Irina Marinela Cambrea în funcția de director adjunct INM, pe care o ocupă de mai bine de 3 ani și jumătate.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât reluarea procedurii în vederea ocupării funcţiilor de directori adjuncţi din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii.

”Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea reînvestirii doamnei judecător IRINA-MARILENA CAMBREA în funcţia de director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, responsabil cu formarea iniţială. (majoritate: 14 voturi pentru “Respingere”, 3 voturi pentru “Admitere”, 2 voturi NULE)”, se arată pe ordinea de zi soluționată.

Cambrea activează la Judecătoria Târgu Jiu din 2009, iar din iunie 2017 a fost delegată în funcția de director adjunct al INM, responsabil cu formarea profesională inițială, pentru un mandat de trei ani.

În vara lui 2020, Plenul CSM a decis prelungirea detașării judecătoarei Cambrea, până la ocuparea funcției prin concurs, dar nu mai mult de șase luni.

Cum și această perioadă a expirat, Secția pentru judecători a CSM a dispus, pe 21 decembrie, „detașarea la Institutul Național al Magistraturii a d-nei Cambrea Irina Marilena, judecător la Judecătoria Târgu Jiu, începând cu data de 17.12.2020, pentru o perioadă de 6 luni, dar nu mai mult de data ocupării funcției de conducere prin concurs”.

La Judecătoria Târgu Jiu sunt 35 de posturi de judecător, din care doar 27 sunt ocupate.

Totodată, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ”reînvestirea domnului procuror VIOREL BADEA în funcţia de director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, responsabil cu formarea continuă, pentru un mandat de 3 ani, începând cu data de 12 aprilie 2021. (unanimitate)”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!