Creditori Tel Drum din Cluj: O firmă de software și o organizație a regiilor de drumuri

Pe lista creditorilor celebrei societăți din Teleorman, Tel Drum, care ar fi patronată din umbră de Liviu Dragnea, se află și două entități din Cluj: o societate de software și o organizație a regiilor de drumuri.

Potrivit Rise Project, pe 17 ianuarie, când asfaltatorul Tel Drum s-a cerut în faliment, procurorii au pus din nou compania sub acuzare. De data asta, în dosarul recent în care șeful partidului de guvernământ e suspectat de inițierea unui grup infracțional organizat. Noul sechestru dispus: 32 milioane de lei.

Pe 26 ianuarie, DNA a cerut instanței să limiteze spațiul de manevră al Tel Drum, sub suspiciunea că acționarii companiei încearcă să-i transfere bunurile și s-o îngroape rapid, lăsând statul cu buza umflată în eventualitatea unei condamnări.

Trei zile mai târziu, un judecător din Teleorman decide că societatea trebuie reorganizată sub supravegherea administratorului judiciar CITR Ilfov, filială a grupului de insolvență fondat de lichidatorul clujean Andrei Cionca. (Citește aici ce a încercat să facă CITR în dosarul Tower de la Cluj)

Tribunalul Teleorman nu identifică pericole: “Atât timp cât procedura insolvenței se derulează sub coordonarea unui administrator/lichidator judiciar și sub controlul judecătorului sindic nu se poate considera că aceasta ar putea genera condiții favorabile pentru ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a unor bunuri ale debitoarei”, se arată în motivarea încheierii de deschidere a procedurii generale de insolvență.

Rise Project a prezentat un tabel preliminar cu creditorii  Tel Drum din dosar. La prima strigare, 365 de firme și persoane revendică in total 11 milioane de euro (52,4 milioane lei) de la corporație.

Pe listă regăsim societatea Arobs Transilvania Software cu peste 31.000 lei, având calitate de furnizor, și Patronatul Drumarilor din România, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Traian Vuia, cu 14.400 lei.

Patronatul Drumarilor din România a fost înființat în anul 1995 de reprezentanţii a 27 de regii de drumuri din ţară. În această structură au existat la un moment dat 52 de membri, însă în prezent au mai rămas 25 de societăți comerciale cu capital de stat și privat și regii autonome. Până în 2015, președintele organizației a fost clujeanul Liviu Bota, fost director RAADPP, luându-i locul Eugen Girigan de la societatea comercială Drumuri şi Poduri Suceava.

Administratorul judiciar a primit termen ca până pe 4 aprilie să definitiveze lista creditorilor. Până pe 15 martie, companiile, instituțiile sau persoanele fizice au posibilitatea să-și înscrie creanțele asupra Tel Drum.

Odată finalizat tabelul cu creditorii, administratorul împreună cu aceștia vor gestiona, practic, firma aflată în reorganizare. Directorul Petre Pitiș ar putea fi numit administrator special. Cea mai mare sumă o are de recuperat UniCredit – 9,7 milioane lei. Veneto Banca și Deutsche Leasing au și ele de luat 2,6 milioane lei, respectiv 3,4 milioane lei. Managerul Petre Pitiș și Liviu Dobrescu, fostul coleg de facultate al lui Liviu Dragnea – adică acționarii asumați ai Tel Drum – au și ei de recuperat 4,8 milioane lei. Dividende. Și firma de furaje a lui Dragnea Junior, Romcip-Ferma Salcia, figurează pe tabelul creditorilor cu 3,5 milioane de lei.

Alți creditori cu creanțe mari sunt: ANAF – 3,6 milioane lei, Europrotect Security  – 1,3 milioane lei,  Imob Infrastructură – 1,2 milioane lei, Rompetrol – 1,4 milioane lei.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns